Hlavní obsah

Budeme k smíchu, když se Mocný rudoch postaví k lajně, nelíbí se fanouškům Liverpoolu nový maskot

Liverpool

Fotbalový Liverpool představil nového maskota. Na odpolední party určené dětem od čtyř do jedenácti let a pochopitelně jejich rodičům se objevila postavička Mocného rudocha, která vzbudila okamžitě rozporuplné reakce. Zatímco dětem se zalíbila, dospělí ji přijímali s krajními rozpaky. „Budeme celé fotbalové Anglii pro smích, jestliže se Mighty Red někdy objeví u postranní čáry na našem stadiónu,“ ulevil si jeden z věrných fanoušků Reds.

Foto: Sport.cz

Fotbalový Liverpool představil svého nového maskota.

Článek

Ptáka má fotbalový Liverpool ve znaku, červený amazonský papoušek, jenž se měl stát jeho maskotem, se příliš neujal, a proto se na světle světa objevil maskot nový - Mocný rudoch. Autoři ptačí postavičky se zřejmě inspirovali v hokejové NHL, neboť k Anaheimu patřívali svého času také Mocní kačeři.

Další krok k amerikanizaci, zlobí se fandové

„Je to jen další krok k amerikanizaci našeho klubu," ulevil si letitý fanoušek Liverpoolu, jenž přišel na odpolední party pořádané přímo na stadiónu se synem. „Budeme k smíchu, pokud se tato věc objeví u postranní čáry. Držme ji co nejdál od Anfield Road," rozohnil se, i když zároveň uznal, že „Mocný rudoch" vypadá přece jen o něco lépe, než olympijští maskoti Wenlock a Mandeville, kteří jsou kritizováni pomalu na každém kroku.

Klubový management Liverpoolu hned přispěchal s vysvětlením, že nová postavička bude využívána pouze k pobavení dětí při různých společenských akcích. "V nastávající ligové sezóně se Mighty Red na stadiónu neobjeví, bude nám pomáhat pouze v komunikaci s dětmi," napsal na twitteru ředitel komunikace Liverpoolu Jen Chang.

Je určen jen pro děti, brání se vedení

„Dětem se moc líbí. Tančily s ním, stály dlouhou frontu, aby se s ním mohly vyfotografovat, a ani nachystané dobroty je nezajímaly," vyprávěla jedna z nadšených maminek, jak se jejím potomkům Mighty Red líbil.

„Maskot má působit na mladou generaci našich potencionálních fanoušků a pěstovat v ní lásku k červeným klubovým barvám," vysvětloval jeden z pracovníků klubové managementu a argumentoval tím, že i jiné kluby Premier League svého maskota mají.

Pikantní ovšem je, že v nové sezóně budou fotbalisté Liverpoolu oblékat dresy, jimž dominuje fialová barva, jen rukávy jsou bílé. Nově je Gerrardovi a spol. dodává americká firma Warrior Sport oblékající řadu týmů NHL a lakrosových mužstev, která s klubem podepsala smlouvu na 25 miliónů liber.

Reklama

Související témata: