Hlavní obsah

Pudil a Vydra mění dresy, jdou hrát do Watfordu

Fotbalisté Daniel Pudil a Matěj Vydra mění působiště. Jejich novým zaměstnavatelem se stal druholigový anglický klub Watford FC, kam přicházejí na roční hostování ze svých mateřských klubů, španělské Granady a italského Udine. Oznámil to agent obou hráčů Ondřej Chovanec na stránkách své agentury.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Pudil se stal novou posilou Watfordu

Článek

Se všemi třemi kluby je spojen italský byznysmen Giampaolo Pozzo a nabídl oběma českým legionářům angažmá ve Watfordu, s nímž má velké plány. „Kluby jsou nějakým způsobem provázané a úzce spolupracují. Pan Pozzo s tímhle nápadem přišel zhruba před dvěma týdny, kdy se finalizoval jeho vstup do Watfordu. Oslovil mě, zda by oba hráči nechtěli zkusit tohle angažmá. Kluky dobře zná, Dana koupil z Genku do Granady,“ prozradil Chovanec.

V uplynulé sezóně skončil Watford jedenáctý mezi 24 účastníky, letos má prý daleko vyšší ambice. „Pan Pozzo chce z Watfordu vybudovat tým, který se bude prát o postup do Premier League. Svědčí o tom čerstvé angažování trenéra Zoly a příchod dalších posil,“ dodal agent.

Pudil nové angažmá rozhodně nebere jako krok zpátky. „Jsem přesvědčen, že mi anglický styl bude sedět. Koukal jsem se na tabulku druhé ligy a z těch 24 týmů je jich snad osmnáct, které v posledních letech hrály Premier League,“ řekl Pudil, který v zimě přestoupil z belgického Genku do Granady, ale na jaře hostoval v italské Ceseně.

„Ve Watfordu už jsem byl před pěti lety na takové pětidenní stáži a moc se mi tu líbilo. A když mi před pár dny manažer řekl o téhle možnosti, přivítal jsem to. Bylo to přání pana Pozza, který mi hodně pomohl. Vykoupil mě z Genku, jinak bych tam půl roku seděl na zadku a nekopl si do balónu. A já za tímhle angažmá pořád vidím možnost zahrát si v Anglii, o čemž jsem vždycky snil,“ prozradil český reprezentant.

„Rozhodně to není krok zpátky. Mančafty ve druhé anglické lize jsou skvělé, soutěž je vyrovnaná, hraje se na krásných stadiónech s parádními návštěvami. Navíc je tady šance postoupit do Premier League, což musí být sen snad každého fotbalisty. Majitel klubu vyhlásil, že má skutečně velké plány. Angažoval trenéra Zolu, to je tady obrovské jméno. A prý chce vytvořit tým, který by hrál o postup. Doufám, že k tomu s Matějem pomůžeme.“

Reprezentant do 21 let Vydra má za sebou sezónu poznamenanou zraněním předního křížového vazu v koleni. Dnes už je stoprocentně v pořádku, na jaře už byl připraven hrát zápasy za Udine. Čekal, že tam začne přípravu, místo toho jde do Watfordu.

„Myslel jsem si, že začnu v Udine, ale když přišel pan Pozzo s nabídkou na Watford, říkal jsem si, že by to mohlo být zajímavé. Nevím, jestli bych v Udine hrál, protože reprezentant Di Natale zůstává jasnou jedničkou mezi útočníky a je nás tam moc. Navíc se ještě vrátili hráči z hostování,“ přiznal Vydra.

„Watford je nová výzva a doufám, že to pro mě bude hodně úspěšná mise. Chci hrát a dávat góly, proto jsem tady. A taky se těším na atmosféru na stadiónech, obzvlášť na domácí fanoušky. Doufám, že nám jejich podpora pomůže k tomu, abychom hráli v horních patrech tabulky a na konci sezóny třeba slavili postup,“ prohlásil Vydra, který anglicky příliš neumí, ale s trenérem bude ze začátku komunikovat italsky.

Reklama

Související témata: