Hlavní obsah

Mancini nejlépe placeným koučem na ostrovech. Za pět let si přijde u Citizens na 1,2 miliardy

Italský kouč ve službách anglického mistra Manchesteru City Roberto Mancini se po podpisu nové smlouvy stal nejlépe placeným trenérem na ostrovech. Ročně si totiž přijde na 7,5 miliónu liber, takže trumfnul jak Arséne Wengera, který v Arsenalu kasíruje šest miliónů liber, tak i šéfa konkurenčního Manchesteru United Alexa Fergusona, jehož základní příjem dosahuje podle serveru Daily Mail čtyř miliónů. „Moc se těším na další výzvy, které přede mnou stojí,“ kvitoval sedmačtyřicetiletý Mancini, že se s Citizens dohodl na prodloužení kontraktu.

Foto: Profimedia.cz

Roberto Mancini, trenér fotbalistů Manchesteru City, s pohárem pro vítěze Premier League

Článek

Bohaté ruské kluby se zájmem o Manciniho služby nijak netajily. Vedení ruského fotbalu se o italského kouče interesovalo ještě vehementněji, protože po propadáku na EURO 2012 hledalo kvapně náhradu za Nizozemce Advocaata, který na lavičce sborné předčasně skončil. Rusové byli ochotni nabídnout Mancinimu kontrakt u národního mužstva až do roku 2018, kdy budou pořádat světový šampionát.

Manchesteru City proto nezbylo, než Rusy trumfnout a přistoupit na Manciniho požadavek na pětiletou smlouvu. Původně mu totiž klubové vedení nabízelo prodloužení kontraktu jen o tři roky.

„Šlo nám o to, aby se Roberto mohl soustředit na další výzvy, jež před naším klubem stojí. Doma na ostrovech i na evropské scéně," prohlásil generální ředitel Citizens John MacBeath.

Mancini, který v uplynulé sezóně dovedl Citizens po strhujícím ligovém finále po 44 letech k mistrovskému titulu,  si v porovnání s minulou smlouvou samozřejmě výrazně polepšil i finančně. Zatímco předchozí kontrakt mu zajišťoval roční příjem 3,5 miliónu liber, nyní bude pobírat dvojnásobek. Za pět let si tak na Etihad Stadium přijde na 37,5 miliónu liber, tedy 1,2 miliardy korun.

„Jsem rád, že mohu dát všechny své síly v příštích pěti letech do služeb tak skvělého klubu, jakým je Manchester City. Příležitost navázat na nedávné úspěchy je samozřejmě obrovská. Základy jsme položili a teď se můžeme stát na dlouhou dobu jedním z nejlepších a nejúspěšnějších klubů, což je mým cílem," nechal se slyšet Roberto Mancini.

Reklama

Související témata: