Hlavní obsah

Skandální odhalení v Premier League: kapitáni běžně domlouvají sázky na své zápasy

Praha

Vydělávají astronomické sumy v jedné z nejlepších fotbalových lig světa, přesto prý neodolají snadnému přivýdělku ze sázek na vlastní zápasy. Alespoň to tvrdí bývalý kapitán Southamptonu Claus Lundekvam, podle něhož jsou tyto ilegální praktiky v Premier League běžné.

Foto: Sport.cz

Bývalá opora Southamptonu Claus Lundekvam

Článek

„Jednu chvíli jsme tohle dělali skoro každý týden. Vydělali jsme si tím slušné peníze. Vždycky jsme se domluvili s kapitánem soupeřova týmu. Šlo o sázky třeba na první aut, zahrávaný roh, penaltu či žlutou kartu. Tohle byly věci, které jsme ovlivňovali," cituje slova devětatřicetiletého Nora britský deník The Sun.

Lundekvam hrál v Southamptonu v letech 1996 a 2008, v norské reprezentaci odehrál čtyřicet zápasů. Poté, co před čtyřmi roky ukončil kariéru, měl problémy s alkoholem a závislostí na kokainu.

Sázky podle jeho slov probíhaly prostřednictvím členů realizačního týmu. „Vím, že se to dělo i v jiných klubech. My fotbalisté zkrátka žijeme ve vlastní bublině. A tohle byla součást našeho životního stylu a vzrušení. Na co jsme mohli vsadit, na to jsme taky vsadili," přiznala bývalá opora Saints.

„Rozhodně teď ale nejsem pyšný na to, že jsem tohle dělal," pokračoval Lundekvam. Nicméně odmítá, že by on či jeho spoluhráči jakkoliv ovlivňovali výsledky zápasů: „Výsledky nikdy nebyly na pořadu dne. To bych nikdy neudělal. Jsme profesionální sportovci. I když to, co jsme dělali, bylo nelegální, šlo vlastně jenom o srandu."

Angličtí fotbaloví funkcionáři, policie a fanoušci však zřejmě mají jiný názor.

Reklama

Související témata: