Hlavní obsah

Chelsea si pojistila český talent: obránce Kalas prodloužil smlouvu do roku 2017

Londýn/Praha

Vedení fotbalového klubu FC Chelsea prodloužilo o rok stávající kontrakt českému stoperovi Tomáši Kalasovi. Odchovanec olomouckého fotbalu tak zůstane kmenovým hráčem londýnského vítěze Ligy mistrů podle nové smlouvy do 30. června 2017. Kalas současně bude ještě i další sezónu působit v nizozemském Vitesse Arnhem, kde se rychle vypracoval v oporu zadních řad.

Foto: vitesse.nl

Tomáš Kalas v dresu Vitesse Arnhem

Článek

Prodloužení kontraktu potvrdil hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest  International, která zastupuje nejen Kalase, ale mimo jiné i jeho českého spoluhráče v Chelsea gólmana Petra Čecha.

"Tomáš poslední týden trénoval společně s Chelsea a na závěr jeho pobytu mu klub prodloužil a výrazně vylepšil kontrakt, což svědčí o tom, jak vážné úmysly s ním má do budoucna," řekl Kolář a prozradil, že jednání probíhala už několik týdnů. "A po celou dobu bylo zřejmé, jak moc Chelsea záleží na Tomášově budoucnosti, což opravdu běžně nezažíváme," uvedl manažer.

Během posledního roku Chelsea českého stopera stejně jako další hráče na hostování sledovala a Kalas prokázal podle pozorovatelů největší vzestup. "I proto vzrostl třeba zájem předních nizozemských a německých klubů o jeho možné služby. Chelsea má ale jasné úmysly a prodloužením smlouvy to potvrdila," dodal Kolář.

Další sezónu stráví znovu v Nizozemsku

Devatenáctiletý Kalas si rovněž na přání Chelsea prodlouží pobyt v nizozemské lize, kde v minulém ročníku byl od svého příchodu do Vitesse stabilním hráčem základní sestavy. Odehrál 33 utkání a jednou se zapsal i mezi střelce, výrazně navíc týmu pomohl k postupu do Evropské ligy. Právě nabírání zkušeností z těžkých mezinárodních zápasů bylo jedním z důvodů, proč se Chelsea rozhodla hráče do Nizozemska znovu uvolnit.

Společně s Kalasem odešel do  Arnhemu na hostování jedenadvacetiletý nizozemský obránce Patrick van Aanholt, pro něhož jde rovněž o staronovou štaci, neboť v holandské lize rovněž působil.

Důvěry si fotbalista cení.  "Chelsea mi dala najevo, že se mnou do budoucna počítá. Vážím si toho. Sami přišli s nabídkou, že chtějí stávající kontrakt prodloužit a upravit podmínky k lepšímu. Zároveň jsme se dohodli, že bude nejlepší, když ještě rok odehraju na hostování v Arnhemu, abych získal více zkušeností. Věřím, že mi to pomůže a do Chelsea se za rok vrátím ještě silnější," uvedl Kalas, než se dnes přemístil do Nizozemska.

Reklama

Související témata: