Hlavní obsah

VIDEO: Reprezentační kapela? Těžko, chybí nám zpěvák, přemítal s úsměvem Čech

Okamžitě byl v obraze, i když se ze čtrnáctidenní dovolené ve Španělsku vrátil teprve ve středu odpoledne. I tak stačil gólman Chelsea Petr Čech zaregistrovat, že jeho londýnský klub prodloužil s českým mladíkem Tomášem Kalasem smlouvu o další rok, stejně jako mu neuniklo koncertování kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického se skupinou Tři sestry. „My si s Tomášem zahráli už během evropského šampionátu ve Vratislavi. Je fakt dobrý,“ oceňoval vášnivý bubeník Petr Čech kytarové nadání spoluhráče v národním týmu.

Petr Čech za bicími ve VratislaviVideo: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

 
Článek

Zatímco Petr Čech se na veřejnosti představil naposledy právě v Polsku, kde si v Českém domě ve Vratislavi sedl za bicí při vystoupení skupiny Eddie  Stoilow, Tomáš Rosický potěšil své fanoušky v Čechách, neboť v Holkově u Velešína hrábnul do stran se skupinou Tři sestry.

Že by se tedy v Bílkově reprezentačním souboru mohla dát dohromady kapela, která by účinkovala veřejně? „To těžko. Jen s jednou kytarou a bicími se kapela udělat nedá," odmítal Petr Čech při čtvrtečním zahájení provozu své tradiční brankářské školy podobné myšlenky. „Scházel by nám zpěvák a minimálně ještě jeden nástroj."

Nijak však nezastíral, že by se mu kapela v národním celku docela líbila. „Možná přijde do reprezentace někdo z mladé generace, sedne si k piánu a začne i zpívat. To by pak šlo," usmíval se nad představou koncertujícího fotbalového tria.

V současném kádru se totiž podle Čecha těžko najde hráč, který by se role zpěváka ujal. „Já ale vlastně nevím. Kromě onoho pověstného kolečka nikdo nikde nezpíval," s humorem narážel na exces zpívajících spoluhráčů na letišti v Podgorici při návratu z úspěšné kvalifikační baráže v Černé Hoře.

Reklama

Související témata: