Hlavní obsah

Obránce United Fletchera ničí vzácný virus

Manchester

Vzácný virus dlouho sužoval Darrena Fletchera z Manchesteru United. Opora skotské reprezentace tpěla chronickým zánětem střevní sliznice, při kterém osmadvacetiletý obránce krvácel z konečníku a měl velké bolesti břicha. Až loni v prosinci mu lékaři diagnostikovali ulcerózní kolitidu, ale léky zatím příliš nezabírají. Kouč Alex Ferguson řekl, že tuto sezónu hráč určitě nestihne.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Darren Fletcher z Manchesteru (vlevo).

Článek

Fletcher se prozatím ještě ani nepokoušel vrátit k tréninku. "Očividně má před sebou ještě velké výzvy. Rádi na něj počkáme, ale tento ročník na hřišti nezačne. Je to nešťastné, protože je to pozoruhodný profesionál a příjemný člověk," uvedl dlouholetý trenér United Ferguson.

United už vyvrátili informace, že se hráč chystá ohlásit konec kariéry, s touto možností ale počítají. "Kdyby mu to nevyšlo, je srozuměn s tím, že bychom mu našli nějakou pozici v klubu," sdělil Ferguson.

Fletcher už v druhé části sezóny vykonával některé z trenérských povinností, které měl před svým návratem z hráčského důchodu na starosti záložník Paul Scholes. Na hřiště se dostal jen desetkrát, naposledy v listopadu na Old Traffordu v Lize mistrů proti Benfice.

V Manchesteru působí Fletcher od roku 2003 a získal s ním čtyři ligové tituly, triumf v Lize mistrů i Anglickém poháru. Loni na jaře prodloužil smlouvu do roku 2015.

Reklama

Související témata: