Hlavní obsah

Owen do druhé ligy nechce, to raději sekne s fotbalem

V roce 2001 mu fotbalový svět ležel u nohou. Zázračný hoch a čerstvý držitel Zlatého míče si mohl kluby vybírat. Teď o dvaatřicetiletého útočníka Michaela Owena nikdo nestojí. Alespoň v Premiere League ne. A do druhé ligy se pohaslé hvězdě nechce, to prý raději s fotbalem sekne.

Foto: Sport.cz

Michael Owen ještě v dresu Manchesteru United.

Článek

"Jestli nepřijde dobrá příležitost, tak budiž. V této fázi kariéry musí jít o angažmá, u kterého bych si užíval to, co dělám," uvedl Owen, kterému po třech letech vypršela smlouva u anglického vicemistra United.

Útočník pronásledovaný zraněními konstatoval, že v Anglii ho zajímá jen nejvyšší soutěž. "Nehrál bych druhou ligu. Nechci někoho urazit, ale říkal jsem, že bych nechtěl jít o soutěž níž, jako to někteří dělají. Po hraní za Liverpool, Real Madrid, Newcastle, United a anglickou reprezentaci bych si asi takový fotbal neužíval," napsal na svém účtu na Twitteru.

Nevzdává se naděje

"Jsem si jistý, že můžu hrát na nejvyšší úrovni. Dokazoval jsem to téměř pokaždé, když jsem nastoupil za Manchester. Ve dvaatřiceti mám pořád ještě několik let před sebou," nevzdává se někdejší zázračný mladík naděje na pokračování v aktivní kariéře.

Za United odehrál Owen od července 2009 vinou zranění pouze 52 utkání a vstřelil 17 branek.

Reklama