Hlavní obsah

VIDEO: Fotbal, baseball, americký fotbal. Čechovi je to jedno, září ve všem

Mezi fotbalovými brankáři patří ke světové extratřídě, teď ale Petr Čech prokázal, že by se neztratil ani v jiných kolektivních sportech. Na turné v Americe, kam Chelsea před startem sezóny pravidelně zavítává, si český reprezentační gólman vyzkouší i baseball a americký fotbal. Přesvědčte se, že mu to jde náramně...

Petr Čech zkouší hrát baseball

 
Článek

Petr Čech zkouší hrát americký fotbal

Oblečen do dresu New Yorku Yankees, krátký nápřah a čistě trefený míček letící pořádně daleko. Tak vypadá Čechův baseballový odpal. „Rozhodně to byl homerun. Protože pokud se podíváte, kam míček dopadl, muselo to být nejméně 55 metrů," pochválil se český brankář.

A zle si nevedl ani při tréninku amerického fotbalu. Problém mu ani tak nedělal nákop míče, jako spíš nasazená helma na hlavě. Ta se totiž od té, na kterou je zvyklý ve fotbalové brance, podstatně liší. „Jak budu kopat? Vždyť přes ni ani nevidím," smál se Čech.

Chelsea čekají během zámořského turné čtyři přípravné duely. Postupně se střetne se Seattlem, Paris Saint Germain, výběrem hvězd zámořské ligy MLS a AC Milán. Po návratu na Ostrovy odehrají svěřenci kouče Di Mattea ještě dva přáteláky, aby pak 19. srpna vstoupili do Premier League venkovním zápasem s Wiganem.

Reklama

Související témata: