Hlavní obsah

Oscar má být nejdražším hráčem z Brazílie. Chelsea musí za zázračný talent připlatit

Praha/Londýn

Fotbalová Chelsea prochází částečnou hráčskou proměnou a ráda by svůj tým vyšperkovala talentem z brazilského Internacionalu. Dvacetiletý reprezentant Oscar však rozhodně není levné „zboží“. Klub hodlá jednat pouze o opravdu vysoké nabídce.

Foto: Sport.cz

Vycházející brazilská hvězda Oscar. Chelsea má o něj velký zájem, ale bude muset sáhnout hluboko do kapsy.

Článek

Chelsea v minulé sezóně vydělala jenom v Lize mistrů přes jeden a půl miliardy korun, a tak si může dovolit drahé posily. Podle britského deníku The Independent nabídla za dvacetiletého středopolaře brazilskému klubu 25 miliónů liber, tedy téměř tři čtvrtě miliardy korun.

Prezident Internacionalu Giovanni Luigi připustil, že klub chce mladou hvězdu prodat, ale pouze za odpovídající cenu. „Chci, abychom s Oscarem udělali největší přestupový obchod všech dob v brazilském fotbale. A nabídka Chelsea není od toho příliš daleko," přiznal Luigi v rozhovoru pro Radio Gaucha.

„Minulý rok nám třeba udělal Tottenham dvě nabídky na Leonarda Damia. My jsme si ho nakonec nechali a byl pro nás velmi důležitý. Oscar je teď v podobné situaci. Když budou na něho nabídky, které naplní naše očekávání, můžeme začít jednat," pokračoval Gaucha.

„Přestupová částka ale musí být v takové výši, aby znamenala opravdu významný přínos pro ekonomiku Internacionalu. V tom případě bychom ale jednali o nejvyšší sumě v historii klubu," dodal prezident.

Reklama

Související témata: