Hlavní obsah

Seattle - Chelsea 2:4Chelsea porazila na úvod přípravy v USA Seattle. Lukaku dal dva góly

Seattle

Vítězstvím začal nejlepší fotbalový tým Evropy minulé sezóny přípravné turné v USA. Fotbalisté Chelsea porazili tým MLS Seattle Sounders 4:2. Dvě branky londýnského klubu, v jehož sestavě chyběl český brankář Petr Čech, vstřelil Romelu Lukaku a trefili se také nové posily Eden Hazard a Marko Marin.

Foto: ČTK/AP

Fotbalista Chelsea Romelu Lukaku (18) přímá gratulace ke gólu do sítě Seattle Sounders od spoluhráčů Nathaniela Chalobaha, Yossi Benayouna (30) a Branislava Ivanoviče

Článek

Lukaku otevřel skóre zápasu ve třetí minutě, o sedm minut později se prosadil Hazard. Domácím se před 53 000 diváky podařilo díky Fredymu Monterovi srovnat, závěr poločasu však patřil vítězi Ligy mistrů - v posledních pěti minutách se trefil Marin a Lukaku.

"Dobře jsme si zahráli, drželi jsme míč a předvedli i pár dobrých kombinací," řekl trenér Chelsea Roberto Di Matteo. "Je dobře, že se Hazard s Marinem trefili hned v prvním oficiálním zápase. Jsem rád, že zapadli do sestavy a na hřišti si s novými spoluhráči rozuměli," citovala kouče agentura AP.

Torres se připojí později

Kromě Čecha chyběl ve výběru Chelsea španělský útočník Fernando Torres, který se po triumfu na mistrovství Evropy připojí k týmu později. Stejně je tomu v případě portugalského záložníka Raula Meirelese, Francouze Florenta Maloudy a dvojice obránců Ashley Cole, John Terry, jenž byl nedávno zproštěn obvinění z rasismu.

Americké turné pro Chelsea pokračuje zápasem s Paris St. Germain, který se uskuteční na baseballovém stadionu New Yorku Yankees. Poté se utká s výběrem zámořské ligy MLS ve Filadelfii a s AC Milán v Miami.

První přípravný zápas mají za sebou také hráči Manchesteru United. Devatenáctinásobný anglický šampion porazil v Durbanu v utkání, které se hrálo v den 94. narozenin bývalého jihoafrického prezidenta Nelsona Mandely, klub Amazulu 1:0. Jedinou branku dal v 19. minutě Federico Macheda, první zápas v novém klubu odehrál střídající japonský záložník Šindži Kagawa.

Reklama