Hlavní obsah

Van Persie odejde jen přes moji mrtvolu, trvá na svém kouč Arsenalu

Londýn

Robin van Persie je jeden z nejlepších útočníků světa a já ho z Arsenalu jen tak nepustím, prohlásil kouč Arséne Wenger s tím, že hráč odejde jen přes jeho mrtvolu. Útočníkovi končí po příští sezóně smlouva a nejlepší střelec posledního ročníku anglické ligy se nechal slyšet, že ji neprodlouží.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Trenér Arsenalu Arséne Wenger chce Robina Van Persieho udržet za každou cenu.

Článek

Velký zájem o něj měl Manchester United, ale trenér nabídku ve výši 30 miliónů liber (asi 986 miliónů korun) odmítl. Jak se ale blíží konec smlouvy s hráčem, klesá i možnost říci si za něj o obrovskou sumu.

Podle spekulací tisku usilují  o van Persieho i anglický a italský mistr Manchester City a Juventus Turín. "Robin byl v posledním roce výjimečným lídrem. Na rozdíl od poslední sezóny se ale musíme tentokrát v úvodu soutěže soustředit na fotbal a ne na přestupy," přál si Wenger.

Skončí jako Fábregas?

Van Persie pravděpodobně neodcestuje na turné Arsenalu po Asii, klub to zatím zdůvodňuje jeho pozdějším návratem z dovolené kvůli mistrovství Evropy. Avšak celý příběh se začíná hodně podobat loňskému odchodu záložníka Ceska Fábregase, který si vyvzdoroval přestup do Barcelony.

Kdyby Nizozemec nakonec v Arsenalu přece jen zůstal, podle trenéra by netrucoval. "Dokud někde jste, děláte pro klub všechno. Jsem přesvědčený, že Robin je přesně takový, soustředí se na každý den a na svou práci. Miluje fotbal a dokud bude tady, bude ze sebe dávat všechno," dodal.

Přišli Podolski a Giroud

Arsenal již získal do útoku Lukase Podolského z Kolína nad Rýnem a Olivera Girouda z Montpellieru. V případě Van Persieho odchodu má prý vyhlédnutého člena vítězného španělského týmu z Eura Fernanda Llorenteho, který hraje za Bilbao.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články