Hlavní obsah

Kouč Citizens Mancini se váhání nizozemského snajpra Van Persieho nediví

Manchester

Požadovaných dvacet miliónů liber mají sice Citizens nachystaných, ale italský kouč ve službách anglického mistra Roberto Mancini si není vůbec jistý, zda vysněného kanonýra Robina van Persieho do svého týmu přivede. „Chápu ho, je to pro něho těžké rozhodování. Zvláště, když hraje v Arsenalu a navíc se o něho zajímají tři top kluby - Manchester United, Juventus Turín a my,“ nediví se Mancini, že se jednání s nizozemským snajprem tak vlečou.

Foto: Profimedia.cz

Roberto Mancini, trenér fotbalistů Manchesteru City, s pohárem pro vítěze Premier League. FDo nové sezóny půjde s cílem primát obhájit.

Článek

Pro Manciniho i celý Manchester City je angažování Van Persieho prioritou. "Nepotřebujeme deset nových hráčů, jako tomu bylo ještě před před třemi lety, ale potřebujeme tři nebo čtyři fotbalové persony, které pomohou zvýšit výkonnost našeho týmu," přiznal italský kouč, že přestupová politika Citizens se změnila.

Ždímou nás, posteskl si Mancini

Přitom hořce poznamenal, že se ostatní kluby snaží Citizens ždímat, jak to jen jde. „Jakmile projevíme o nějakého hráče zájem, hned vyletí finanční požadavky jeho klubu o třicet, čtyřicet procent nahoru, protože vědí o bohatství a neomezených finančních možnostech našeho majitele Sheikha Mansoura," povzdechl si Mancini.

Pochopitelně že ze všech možných posil nejvíc myslí na Van Persieho. „Jediné, co k jednání mohu říct, je fakt, že je pořád hráčem Arsenalu. A Arsenal je top tým, takže ani pro Robina, ani pro jiné hráče není snadné Gunners opustit. A nic na tom nemění, že se o něho zajímají hned tři špičkové kluby," chápe Mancini Van Persieho váhání.

Do konce přestupového období zbývá necelý měsíc a kouč Citizens doufá, že se nizozemský střelec nakonec rozhodne pro jeho tým. V Arsenalu zase věří, že Van Persie smlouvu platnou ještě na další sezónu dodrží, protože jeho třicet gólů by pochopitelně „kanonýrům" scházelo.

Nikoli Liga mistrů, ale obhajoba titulu

Do nové sezóny půjde mistrovský Manchester City s jedním velkým cílem. Není jím kupodivu vítězství v Champions League, ale obhajoba titulu.

„Liga mistrů je někdy hodně zvláštní soutěží. Vezměte Chelsea... Po tři čtyři roky si ji zasloužila vyhrát, ale nakonec triumfovala v sezóně, kdy v Champions League hrála lepší mužstva než ona. Prostě přijde sezóna, kdy v Lize mistrů zvítězíte, i když nevím, proč tomu tak je," objasňoval priority Citizens  Roberto Mancini.

„Prioritou proto pro nás bude obhajoba titulu v Premier League. Máme mužstvo, jež by to mělo dokázat," nechal se slyšet Mancini na závěr asijského turné. „V Lize mistrů chceme zamířit dál než v předchozím ročníku. Alespoň do vyřazovací fáze, do čtvrtfinále, semifinále nebo finále."

Reklama

Související témata: