Hlavní obsah

Anglie má senzaci, Van Persie zběhl z Arsenalu do Manchesteru United

Londýn

Tři dny před začátkem fotbalové Premier League vybuchla na přestupové burze pořádná bomba. Nizozemský kanonýr Robin van Persie už měl dost beznadějného pachtění v londýnském Arsenalu, s nímž si v posledních sedmi sezónách nesáhl na žádnou trofej. A tak za 24 miliónů liber (asi 768 miliónů korun) odchází do Manchesteru United, kde bude mít větší šanci na klubové triumfy.

Foto: Laurent Dubrule, Reuters

Robin van Persie (vlevo) na tréninku nizozemské reprezentace před přípravným duelem s Belgií.

Článek

Kluby se na přestupu dohodly, pro Van Persieho je na Old Trafford připravena čtyřletá smlouva. Kanonýr teď ještě musí projít zdravotní prohlíkou a doladit podmínky kontraktu.

Spoluhráč Tomáše Rosického měl v Arsenalu smlouvu do června 2013 a v červenci oznámil, že ji nehodlá prodloužit.

„Manchester United s potěšením oznamuje, že dosáhl dohody o přestupu Robina van Persieho," oznámil klub ve svém prohlášení a ukončil tak dohady, kdo kanonýra získá. Vážnými zájemci totiž byly také Juventus Turín a Manchester City.

Minulý týden si Ferguson stěžoval, teď se směje

Smát se nakonec může starý lišák Sir Alex Ferguson. Ten první nabídku za Van Persieho předložil 20. července, ale Arsenal ji odmítl, protože neodpovídala jeho představě.

Minulý týden šéf Manchesteru United připustil, že jednání se nikam neposunula. „Udělali jsme nabídku, oni (Arsenal) se však snaží vyjednávat s ostatními kluby," stěžoval si Ferguson.

Nakonec se však „Rudí ďáblové" vytoužené posily dočkali.

Holandský bombarďák vstřelil v minulé sezóně 44 branek v 57 zápasech za Arsenal, včetně dvou do sítě United, a byl dokonce hráčskou asociací vyhlášen fotbalistou sezóny. Na EURO 2012 se však dočkal trpkého zklamání, Nizozemci odjeli s ostudou domů už po základní skupině.

S Arsenalem se Van Persie dočkal pouze dvou trofejí – v roce 2004 vyhrál Community Shield a v sezóně 2004-05 FA Cup. Od té doby sedm let nic...

Reklama

Související témata: