Hlavní obsah

Wenger nakupovat nebude. Náhradu do útoku za RVP už máme, říká

Londýn

Fanoušci fotbalového Arsenalu ještě vstřebávají šok po odchodu útočníka Robina van Persieho do Manchesteru United. Kouč Arséne Wenger je o poznání klidnější. Prohlásil, že se nechystá za nikoho utratit 24 miliónů liber, které londýnský klub za své eso zinkasuje. Dostatečnou náhradu za RVP, jak se nizozemskému forvardovi na ostrovech říká, už prý má.

Foto: Sport.cz

Arséne Wenger, kouč Arsenalu

Článek

Wenger je přesvědčen, že Van Persieho nahradí nové posily v podobě Oliviera Girouda a Lukase Podolského. „Od počátku jsme oba brali jako adekvátní záplatu v případě odchodu Van Persieho,“ citoval francouzského trenéra deník The Sun.

Dodal přitom, že Kanonýři neměli prakticky jinou možnost, než hráče prodat. „Samozřejmě to nikdy není příjemné ztratit hráče takové kvality. Ale měl před sebou poslední rok kontraktu, takže jsme vlastně neměli na výběr. Nyní je v Manchesteru United, což pro nás není zrovna šťastné. Celý transfer jsme dokončili v odpoledních hodinách,“ doplnil Wenger.

"Popravdě řečeno jsem ale preferoval prodat ho do zahraničí, například do Paris Saint Germain. Chtěli jsme se vyhnout posílení svého soupeře, bohužel se nám to ale nepovedlo," zalitoval francouzský kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články