Hlavní obsah

VIDEO: Tyhle dvě hvězdy se přímo nenávidí. Budou se teď muset snášet v Arsenalu?

Praha

Od vzájemného souboje Kolína nad Rýnem a Borussií Dortmund z října roku 2010 se nemohou vystát, teď jim však hrozí, že se budou společně potkávat v jedné kabině. Zatímco Lukas Podolski už do londýnského Arsenalu po loňské sezóně zamířil, Nuri Sahin stále váhá. Z Realu Madrid je na odchodu, klub je ochoten jej pustit na roční hostování s případnou opcí, a vybírá si právě mezi Kanonýry a Liverpoolem.

Nuri Sahin vs Lukas Podolski

 
Článek

Za Podolského Arsenal na konci dubna vysázel německému Kolínu zhruba 11,5 miliónu liber (zhruba 366 miliónů korun) a podepsal s ním víceletou smlouvu. Teď Arséne Wenger zatoužil po Nurim Sahinovi, teprve třiadvacetiletém tureckém záložníkovi Realu Madrid.

Sahin si jméno udělal v Borussii Dortmund, za kterou poprvé nastoupil už v srpnu 2005. Tehdy mu bylo teprve šestnáct let, čímž se stal historicky nejmladším hráčem německé bundesligy. Zároveň se v této soutěži stal i nejmladším střelcem. Před loňskou sezónou mu laso hodil věhlasný Real Madrid a Sahin nad přesunem dlouho neváhal.

Mourinho radí zvolit Liverpool

V kádru Josého Mourinha se však neprosadil, nastoupil jen ke čtyřem soutěžním duelům, a tak od Los Galácticos dostal svolení k hostování v jiném klubu. A ihned se ozvaly dva zájemci z Ostrovů. Zatímco Mourinho a spoluhráč Xabi Alonso Sahinovi podle španělských médií doporučují přesun do Liverpoolu, tureckého středopolaře to táhne do Arsenalu.

Jenže zatímco zájem Reds o Sahinovy služby sílí, Arsenal už tak akční není. Možná i proto, že vedení klubu si dobře uvědomuje, jak silná antipatie panuje mezi Podolskim a Sahinem.

Vše začalo v polovině října roku 2010 během bundesligového zápasu Kolína s Dortmundem. Ti dva po sobě tvrdě šli už od prvního poločasu, v tom druhém vše vygradovalo. V 90. minutě za nerozhodného stavu 1:1 Podolski, autor domácího gólu, Sahina fauloval, načež si oba začali hodně zblízka a hlasitě vyměňovat názory.

Nesportovní gesto po vítězné trefě

Z následného přímého kopu se pak dostal ve vápně Sahin k míči a šťastnou branku duel rozhodl. Když se pak vymanil z klubka radujících se spoluhráčů, sprintem si to namířil k půlící čáře. Za Podolskim samozřejmě... Kolem protihráče projel na kolenou se zdviženým prstem a s posměšnými průpovídkami.

Když pak záhy rozhodčí zápas ukončil, Sahin v provokování nepřestal. Podolski mu odpověděl gestem se třemi zdviženými prsty na jedné ruce a kolečkem znamenající nulu na druhé. Narážel tak na přesně týden starý kvalifkační zápas o postup na ME 2012, ve kterém tehdy Německo rozdrtilo Turky 3:0. Na straně vítězů pochopitelně nechyběl Podolski, za poražené nastoupil Sahin.

Jak se budou navzájem snášet, pokud Sahin kývne Arsenalu? Nebo přeci jen radši zvolí Liverpool? Odpověď by prý měla být známa již do konce tohoto týdne, nejpozději pak k poslednímu srpnu, kdy v západní Evropě končí přestupové období.

Reklama

Související témata: