Hlavní obsah

Wengerova noční můra pokračuje, Arsenal opustí nejspíš i Walcott

Londýn

Jen co se fanoušci Arsenalu a trenér „Kanonýrů“ Arséne Wenger vzpamatovali z odchodu nejlepšího střelce loňské sezóny Premier League Robina van Persieho, zdá se, že Nizozemce bude z klubu následovat i Theo Walcott.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger musí znovu řešit problémy s odchodem jednoho z klíčových hráčů.

Článek

Anglický útočník podobně jako Van Persie odmítl podepsat s Arsenalem nový kontrakt. „Stále se snažíme dohodnout se na prodloužení jeho smlouvy," přiznal pro The Sun Wenger, jehož už tak velké vrásky se znovu prohlubují.

Z jeho Arsenalu prchá jeden skvělý hráč za druhým. A všichni z jediného důvodu - Arsenal nevyhrává žádné trofeje. Mnozí poukazují na politiku, kterou před šestnácti lety Wenger v Arsenalu nastolil. Do svého kádru získává nezkušené mladé hráče, které si sám vychovává.

Francouzův plán není nepodobný tomu barcelonskému - vypiplat si hráče odmalička, aby spolu dovedli kombinovat „i poslepu". Jenže narozdíl od fotbalistů katalánského celku hráči Arsenalu přílišný vděk necítí. Za poslední dva roky odešly hvězdy Fábregas, Clichy, Nasri a naposledy zmiňovaný Van Persie.

„Když hráč v klubu nechce zůstat, můžete se ho snažit přesvědčit, aby neodcházel, nebo ho nechat jít," krčí Wenger ve spojitosti s Walcottem rameny.

Nic jiného opravdu dělat nemůže.

Reklama