Hlavní obsah

Nejdřív RVP, teď Kaká? Real nabízí Manchesteru brazilskou hvězdu

Madrid/Manchester

Real Madrid přemýšlí, jak by se alespoň pro letošek zbavil brazilské legendy Kaká. Španělé přišli s nápadem, že by následující sezónu mohl kreativní středopolař, pro něhož už v sestavě bílého baletu kvůli plánovanému příchodu Luky Modriče není místo, strávit na hostování v Manchesteru United. Vedle United je ve hře i Galatasaray Istanbul či AC Milán.

Foto: Sport.cz

Přivede Alex Ferguson do United i Brazilce Kaká? Zatím spíše váhá.

Článek

Někdejší nejlepší hráč světa, který toto ocenění získal v roce 2007, ale momentálně není nejžádanějším zbožím. Trenér Manchesteru Alex Ferguson se obává zejména toho, že třicetiletý hráč má daleko do bývalé formy a kvůli řadě zranění má problém se do ní dostat.

Pokud by Kaká dres United nakonec oblékl, byla by to po příchodu Robina van Persieho z Arsenalu druhá velmi výrazná posila. Samotný Kaká by stěhování nejspíše přivítal, v nedělním úvodním utkání La Ligy proti Valencii (1:1) se totiž vůbec nedostal na hřiště. Zápas strávil na lavici náhradníků, místo něj hráli v záloze od začátku Xabi Alonso, Lassana Diarra, Angel de Maria a Mesut Ozil.

Navíc se o místo ve středu pole musí prát s německým záložníkem Sami Khedirou, který dostává častěji přednost. Příchod Modriče by mu roli dále znesnadnil. A do toho přicházejí prosté kupecké počty, brazilská hvězda vysedává na lavičce za astronomických osm miliónů korun týdně.

Kaká od svého příchodu na San Bernabeu v roce 2009 (za tehdy rekordní necelé dvě miliardy korun) bojuje s nejrůznějšími zdravotními potížemi. Po šesti úspěšných letech v AC Milán od něho fanoušci i vedení Realu čekalo jiné výkony, těch se ale nedočkali. Přesto zvládl Kaká při loňském marši bílého baletu za španělským titulem sedmadvacet startů. Při nich ale kouče José Mourinha nepřesvědčil, že by na něj mělo mužstvo i do budoucna sázet.

Reklama

Související témata: