Hlavní obsah

Čech si libuje. Vychytal nulu a jeho Chelsea začala Premier League výhrou

Londýn/ Praha

Start do nového ročníku Premier League českému legionáři v bráně Chelsea a jeho Blues vyšel. V úvodním kole totiž Chelsea vyhrála 2:0 na hřišti Wiganu a Čech na úvod deváté sezóny na ostrovech vychytal další ligovou nulu. „Čisté konto na úvod sezóny potěší, vítězství samozřejmě také,“ liboval si Čech, který už po prohraném duelu o Community Shield minulý víkend s Manchesterem City 2:3 tvrdil, že forma Chelsea jde nahoru.

Foto: Elaine Thompson, ČTK/AP

Petr Čech vstoupil do deváté sezóny v Chelesa nulou, kterou vychytal ve Wiganu.

Článek
Fotogalerie

„Více než poločas jsme hráli jen v deseti, přesto jsme se do zápasu vrátili a čekali, zda se nabídne standardní situace nebo rychlý protiútok, abychom vyrovnali. Nepodařilo se, prohráli jsme, ale i proti Citizens se ukázalo, že posouváme v každém zápase dál, což je před startem Premier League dobrá předzvěst.

Dobré zákroky mužstvu pomohly

V nedělním střetnutí ve Wiganu ji Chelsea skutečně potvrdila. „Dali jsme dva rychlé góly a zápas měli pod kontrolou, i když domácí měli dvě dobré šance, které jsme přestáli. Škoda, že se nám nepodařilo přidat třetí gól, který by zápas definitivně rozhodl, takhle Wigan pořád nebyl bez šancí," glosoval Čech premiérový ligový duel, v němž se vytasil s několika výtečnými zákroky.

„Jsem spokojen, že jsem v důležitých chvílích vytáhl dobré zákroky a přispěl jsem k tříbodovému zisku," liboval si.

Posily určitě pomohou

V dresu Chelsea se blýskla velmi dobrým výkonem nové akvizice londýnského klubu - jedenadvacetiletý belgický záložník Eden Hazard, který přišel na Stamford Bridge z francouzské Lille. Nejprve totiž přihrál už ve 2. minutě Ivanovičovi na vedoucí gól, poté byl v šestnáctce faulován a Lampard v 7. minutě zvyšoval z penalty vedení hostů na dvougólový rozdíl.

„Nejen on, ale i Brazilec Oscar, který ho v 64. minutě střídal, zahrál výborně. Oba budou určitě posilami," poznamenal Čech.

Pochopitelně že s těmito posilami a bez kanonýra Drogby, Kalou a Bosingwy bude mít Chelsea v nové sezóně jinou tvář. „Logicky, protože přišli noví a hlavně jiní hráči. Technicky vybavení, vhodní do kombinace, ovšem i menšího vzrůstu, takže musíme hrát tak, aby to vyhovovalo jim i týmu," prozrazoval Čech, jehož tým vstupuje do sezóny s těmi nejvyššími ambicemi.

„Chceme zpátky mistrovský titul, čeká nás evropský Superpohár a poté i mistrovství světa klubů, tedy soutěže, které jsme nikdy nevyhráli a v nichž chceme samozřejmě také uspět. Budě to každopádně hodně náročná sezóna," uvědomuje si Čech.

Reklama

Související témata: