Hlavní obsah

Adebayor se dočkal, přestupuje z Manchesteru City do Tottenhamu

Londýn

Fotbalový útočník Emmanuel Adebayor se může radovat. Tak dlouho se snažil vynutit si přestup z Manchesteru City do Tottenhamu, až se mu to podařilo. Tožský útočník působil v dresu "Kohoutů" už minulou sezónu.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Portugalský trenér Tottenhamu André Villas-Boas může počítat s Emmanuelem Adebayorem.

Článek

Adebayor nasázel v sezóně 2011/2012 sedmnáct ligových gólů a o jeho přestupu z Manchesteru City, v němž si nepadl do oka s trenérem Robertem Mancinim, se spekulovalo dlouho. Problémem byly finance - někdejší útočník Arsenalu v týmu Citizens pobíral obrovský plat.

Nyní se však všechny tři strany dohodly. "Jsem rád, že jsme konečně dotáhli můj přestup z Manchesteru City," říká osmadvacetiletý útočník.

"Možná to trvalo déle, než se očekávalo, ale jsem rád, že jsem zpět v Tottenhamu Hotspur. Minulou sezónu jsem si opravdu užíval a doufám, že můžeme v budoucnu znovu dosáhnout úžasných výsledků," dodal Adebayor, jehož trenérem tak bude někdejší kouč Chelsea André Villas-Boas.

Rodák z tožského Lomé hrál před přestupem do Anglie v  Métách a Monaku. Dres Arsenalu oblékal tři roky. Poté přestoupil do Manchesteru City. V kádru se však neprosadil. V roce 2011 proto odešel na hostování do Realu Madrid a poté i do Tottenhamu.

Reklama

Související témata: