Hlavní obsah

Chelsea získala španělského talentovaného obránce Azpilicuetu

Londýn

Fotbalová Chelsea získala talentovaného španělského obránce Césara Azpilicuetu z Marseille. Londýnský klub, kde působí i reprezentační brankář Petr Čech, nezveřejnil finanční detaily transferu ani délku hráčovy smlouvy. Britská média však spekulují o částce sedm miliónů liber (asi 221 miliónů korun).

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea

Článek

Dvaadvacetiletý odchovanec Osasuny Pamplona, který hrál v Marseille dvě sezony na pozici pravého beka, bude čtvrtým španělským hráčem v Chelsea po ofenzivní dvojici Fernando Torres, Juan Mata a defenzivním záložníkovi Oriolu Romeuovi.

Poslední vítěz Ligy mistrů byl v létě mimořádně činný na přestupovém trhu. Za záložníky Edina Hazarda, Marka Marina, Oscara a nyní Azpilicuetu dohromady utratil zhruba 70 miliónů liber (asi 2,2 miliardy korun).

Chelsea dnes dokončila i přestup křídelního záložníka či útočníka Victora Mosese z Wiganu. Jednadvacetiletý Nigerijec definitivně přesvědčil trenéra Roberta Di Mattea v nedělním vzájemném zápasu, který "Blues" vyhráli 2:0.

Moses před příchodem do Wiganu hrál za Crystal Palace, v únoru si odbyl premiéru v národním týmu Nigérie proti Rwandě. Podle Eurosportu zaokrouhlil Mosesův přestup letní přestupové výdaje londýnského týmu z 71 na 80 miliónů liber (2,51 miliardy korun).

Reklama

Související témata: