Hlavní obsah

Sunderland získal skotského útočníka Fletchera z Wolverhamptonu a záložníka Johnsona

Novými posilami fotbalistů Sunderlandu se stali skotský reprezentant Steven Fletcher z Wolverhamptonu a anglický záložník Adam Johnson z Manchesteru City. Oba hráči podepsali v anglickém prvoligovém klubu čtyřletou smlouvu. Za skotského reprezentanta Fletchera podle britských médií dostane druholigový Wolverhampton 12 miliónů liber (378 miliónů korun), Johnson byl o dva milióny levnější.

Foto: Sport.cz

Steven Fletcher z Wolverhamptonu je novou posilou Sunderlandu

Článek

"Není žádným tajemstvím, že jsme potřebovali posílit útok a Steven již prokázal, že dokáže góly dávat," řekl trenér Sunderlandu Martin O'Neill na adresu hráče, který ve Wolverhamptonu nastřílel 22 gólů v 61 zápasech.

Nejhorší tým posledního ročníku Premier League přišel během dvou dní o druhé velké jméno. Ve čtvrtek Wolverhampton opustil anglický reprezentant Matt Jarvis, který přestoupil do West Hamu.

Johnson vypadl z nabitého kádru anglického mistra a přišel kvůli tomu i o nominaci na mistrovství Evropy. Nicméně v posledním přátelském utkání s Itálií (2:1) nastoupil v základní jedenáctce a připsal si jedenáctý zápas za Albion.

Pětadvacetiletý levák už severovýchod Anglie zná, protože před působením v City hrál za konkurenční Middlesbrough. "Má skvělé centry a myslím si, že fanoušci z něj budou nadšení. Já nemůžu být víc," řekl O'Neill.

Reklama

Související témata: