Hlavní obsah

Manchester City vyhazuje milióny liber na poslední chvíli

Londýn/praha

Milióny liber často vyhozené na poslední chvíli? Vítejte v Anglii v poslední srpnový den, kdy končí přestupní termín ve fotbalových soutěžích. Jako smyslů zbavený nakupuje zejména Manchester City, který byl celé léto v klidu.

Foto: www.mcfc.co.uk

Brazilský obránce Maicon, nová posila Manchesteru City.

Článek

Kouč Roberto Mancini získal dnes brazilského pravého beka Maicona z Interu Milán za 3,5 miliónu liber. Podle jména největší hvězda. Ale pozor, daleko víc utratil za jiné hráče. Záložníka Javiho Garcíu z Benfiky koupili City za 16 miliónů liber a podle BBC je na spadnutí přestup srbského obránce Nastatiče za 13 miliónů z Fiorentiny. K němu navíc přidají jako návdavek černohorského stopera Saviče, De Jonga prodali za 3,5 miliónu liber do AC Milán. A další posila? Sinclair ze Swansea za 6,2 miliónu liber.

Swansea mohla peníze okamžitě použít na vysněnou posilu: španělského ofenzivního záložníka Hernandeze z Valencie, který se stal za 5,5 miliónu liber nejdražším hráčem v historii klubu.

Přestupy „last minute“ v Anglii se často míjí účinkem. Například Liverpool vyhodil v poslední den zimního přestupního termínu 31. ledna 2011 35 miliónů liber za Carrolla z Newcastlu, aby si udobřil fanoušky, když neodolal nabídce 50 miliónů liber od Chelsea za Torrese. Nyní, po roce a půl, odešel Carroll na roční hostování s opcí do West Hamu. Přitom všichni už tehdy dobře věděli, že 35 miliónů liber není cena odpovídající kvalitám Carrolla.

Kdo se dnes ještě činil? Fulham podepsal Berbatova z Manchesteru United za 5 miliónů liber. „Zatím mi to vychází jako nejlepší transfer dne,“ řekl bývalý velšský reprezentant Robbie Savage, dnes fotbalový expert BBC. „Všechno nej ti přeju. Dal jsi za nás důležité góly a doufám, že ti to tam bude padat i za Fulham,“ napsal na Twitteru obránce Manchesteru United Rio Ferdinand.

Reklama

Související témata: