Hlavní obsah

VIDEO: Bývalý milovník fašismu Di Canio odvolal brankáře, ten si vztek vybil na flašce

Londýn

Dostat dva laciné góly a ve dvacáté minutě být střídán by naštvalo každého gólmana. Wese Foderinghama z anglického Swindonu to ale rozpálilo do běla. Z branky se mu nechtělo a z plochy se loudal. To zase nevydržel kouč týmu, bývalá hvězda Lazia Řím Paolo Di Canio, a brankáře zahrnul nadávkami. Foderingham mu je oplatil a pak si vybil vztek na flašce s vodou, kterou zlostně načutl a místo na lavičku odkráčel rovnou do kabiny.

Odvolaný gólman naštvaně nakopl flašku.

 
Článek

Trenér si po zápase, ve kterém nakonec třetiligový Swindon podlehl Prestonu 1:4, nebral servítky a gólmana tvrdě zkritizoval. "Je arogantní a myslí si, že je nenahraditelný. Po této stránce je to pro mne nejhorší fotbalista, jakého jsem kdy viděl," uvedl kouč, pod jehož vedením si Foderingham už mezi tyče asi nestoupne.

Třiačtyřicetiletý trenér Di Canio byl ale sám pěkný bouřlivák, už když hrál italskou ligu. Byl schopný napadnout hráče i rozhodčí, a to nejen slovně. Proslul také svým obdivem k italskému fašistickému vůdci Benitu Mussolinimu. Jeho fotka, kdy v roce 2005 v derby s AS Řím oslavil gól hajlováním, obletěla svět.

Reklama