Hlavní obsah

Berbatov se pustil do Fergusona: Pod jeho vedením jsem trpěl

Londýn

Téměř pět let patřil Bulhar Dimitar Berbatov do kádru fotbalistů Manchesteru United, jeho nedávný odchod z Old Trafford do londýnského Fulhamu však přinesl útočníkovu ostrou kritiku na adresu trenéra „Rudých ďáblů“ Sira Alexe Fergusona. Berbatov se v rozhovoru pro deník The Sun svěřil, že poslední rok pod vedením zkušeného manažera „trpěl“.

Foto: Stojan Nenov, Reuters

Dimitar Berbatov je zklamaný ze své poslední sezóny v Manchesteru United.

Článek

Minulý rok se jednatřicetiletý útočník společně s Argentincem Carlosem Tévezem dělil o korunu krále střelců Premier League, potom ale jeho kariéra spíše pohasínala. Bulhar viní kouče United Fergusona z toho, že mu nedal dostatečné množství šancí. „Řekl mi, že tým bude hrát jiným stylem a já už nebudu užitečný. To jsem si nezasloužil," přemítá Berbatov.

„Vyhrál jsem dva tituly, stal jsem se nejlepším střelcem. Mám svou vlastní hrdost a nemyslím si, že jsem si zasloužil takové jednání. Dal jsem sbohem mnoha lidem v United, které jsem měl rád, ale s Fergusonem jsem mluvit nechtěl. Možná bych mu měl poslat dopis," vzkázal sedminásobný bulharský Fotbalista roku dlouholetému kormidelníkovi Manchesteru.

Berbatov je stále zklamaný především z toho, že jej Ferguson nepostavil ve finále Ligy mistrů proti Barceloně. Přitom sezóna 2010/11 byla pro Bulhara nejúspěšnější na Old Trafford. „Mluvil jsem s ním snad patnáctkrát a nikdy mi na to neodpověděl. Když jsem chtěl klub opustit, právě Ferguson mi řekl, ať zůstanu a bojuju o šanci. Nerozumím mu," dodal jedenatřicetiletý Bulhar.

Reklama

Související témata: