Hlavní obsah

Sedm let bez trofeje! Arsenal však Wengerovi dál věří, připravuje pro něj novou smlouvu

Stal se vůbec nejúspěšnějším trenérem v historii londýnského Arsenalu, jenže přísun trofejí už se pod vedením francouzského trenéra Arséna Wengera dávno zastavil a leckterým fanouškům dochází s přemýšlivým inovátorem trpělivost. Vedení klubu však nikoliv a podle zpráv z britských médií chystá pro dvaašedesátiletého kouče novou smlouvu.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger už sedm let nedosáhl s klubem na žádnou trofej.

Článek

Stávající kontrakt, který renomovanému trenérovi garantuje 7 miliónů liber ročně, vyprší v roce 2014, a tak se na Ostrovech začalo pochopitelně spekulovat, zda prošedivělý elegán neodejde do manažerského důchodu. Obzvlášť poté, co A tým pod jeho vedením už sedm let nezískal žádnou trofej.

Generální ředitel Arsenalu Ivan Gazidis je však přesvědčen, že Wenger má stále klubu co dát a tituly pod jeho vedením znovu přijdou. Proto je na spadnutí podpis nové smlouvy.

„Nejde o nějaký sentimentalismus nebo odměnu za minulost. Je v tom víra, že máme skvělého manažera, který miluje tenhle klub a je tím nejlepším mužem, který nás může posunout vpřed," nechal se slyšet Gazidis.

Zapsal se do klubového DNA

Wenger působí v Arsenalu od roku 1996 a dosud s ním získal 11 hlavních trofejí, mužstvu vtiskl ofenzivní herní styl, kterým si klub vydobyl renomé a s nímž už dlouhá léta patří k nejužšímu kruhu favoritů i v evropských pohárech.

Jenže v posledních letech přeci jen na evropském poli trochu vyklízí pozice, byť se letos popatnácté v řadě dokázal kvalifikovat do prestižní Ligy mistrů. Wengerovi se však zároveň, co se týče výsledků a trofejí, ne zcela vyplácí střídmá finanční politika. Odmítá přeplácet drahé hvězdy a spoléhá na výchovu mladých talentů.

„Wenger už je zapsaný do naší DNA a stále je neuvěřitelně fit. Věříme směru, jakým se klub vydal, a doufáme, že Wenger bude i nadále jeho součástí," dodal Gazidis.

Reklama