Hlavní obsah

Chelsea čeká ostré derby. Terry se těší na soupeře, který ho dostal před soud

Tenhle zápas zřejmě nenechá žádného fotbalového fanouška v Anglii v klidu. Šampión Ligy mistrů Chelsea si v sobotu odpoledne zahraje na hřišti londýnského rivala Queens Park Rangers. Na tom by nebylo nic tak výjimečného, pikantní příchuť však dodávají zápasu události z poslední sezóny.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

John Terry (vpravo) touží nastoupit proti Queens Park Rangers

Článek

Pozornost bude upřena především na Johna Terryho, i když jeho start je po zranění z kvalifikačního duelu proti Moldávii (5:0) trochu s otazníkem. Nicméně podle zpráv z britského tisku je Terry už fit a naléhá na trenéra Roberta Di Mattea, aby už mohl v sobotu nastoupit.

Stoper Chelsea by se tak mohl znovu utkat s Antonem Ferdinandem, který ho po loňském říjnovém utkání těchto klubů obvinil z rasismu. Tím legendě ze Stamford Bridge pořádně zavařil.

Terry následně rozhodnutím svazu přišel o kapitánskou pásku v reprezentaci, kterou v důsledku toho opustil trenér Fabio Capello. Hráče však nakonec soud shledal nevinným.

Podají si ruce?

To nic nemění na tom, že ho zřejmě od fanoušků Queens Parku na Loftus Road nečeká nic dobrého. Podle britských médií plánuje Anton Ferdinand, že si při předzápasovém ceremoniálu  nepodá s Terrym ruku. A také s obráncem Blues Ashleym Colem, který u soudu svědčil v Terryho prospěch. Fanoušci jsou tak zvědaví, jak by případně reagovaly opory Chelsea.

Vedení hostujícího klubu se přece jen vyhrocenosti duelu trochu obává, a tak před zápasem vydala Chelsea prohlášení, v němž nabádá své fanoušky ke korektnímu chování.

„Chelsea i QPR budou spolupracovat s policií tak, že každý fanoušek, který se dopustí diskriminačních a pobuřujících projevů, bude identifikován. A budou proti němu podniknuty nejtvrdší možné sankce," stojí v prohlášení.

Reklama

Související témata: