Hlavní obsah

Nekompromisní vzkaz Wengera pro nespokojeného Sagnu: Miluj nás, nebo odejdi

Kormidelník Arsenalu Arséne Wenger poslal francouzskému obránci Bacarymu Sagnovi, který nedávno kritizoval odchod Alexe Songa z Gunners, jasný vzkaz. "Každý zaměstnanec by měl vždy hájit společnost, ve které pracuje. A pokud není zcela spokojen, měl by odejít někam jinam," uvedl šedovlasý elegán pro britský deník Daily Mirror.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger

Článek

"Čekal jsem, že odejde Robin van Persie. Ovšem že odejde Alex, bylo velkým překvapením. Bylo mu čtyřiadvacet a zbývaly mu tři roky z jeho smlouvy. Pořád tomu nerozumím, je to obrovská ztráta pro klub," svěřil se před týdnem pro deník L´Equipe frustrovaný devětadvacetiletý reprezentant galského kohouta.

"Každé léto, když začne příprava, vidím odcházet naše nejlepší hráče. Je to tak od doby, co jsem v klubu a už jsem si na to zvykl," řekl Sagna, který se zotavuje po zlomenině nohy. Zkušený zadák posléze přiznal, že mu Arsenal ještě novou smlouvu nenabídnul.

Na jeho slovní útok sice dvaašedesátiletý kouč zaregoval nekompromisní zprávou, se Sagnou se ale rozloučit nechce. "O novém kontraktu pro Bacaryho se bude diskutovat. Chci, aby tady zůstal," prozradil Wenger, jenž působí v Arsenalu od roku 1996 a dosud s ním získal 11 hlavních trofejí. "Probírali jsme spolu jeho situaci. Myslím si, že miluje svůj klub a zůstane tady. Je důležité porozumět tomu, co chtěl říci," doplnil.

Reklama