Hlavní obsah

Vydra pálí v Anglii ostrými, ale Watford se dál trápí

Londýn

Utnuli sérii proher a díky trefě českého reprezentanta Matěje Vydry sahali fotbalisté Watfordu po třech neúspěších ve druhé anglické lize po vítězství. Nakonec však duel s Bristolem skončil remízou 2:2 a Watford klesl na dvacáté místo. „Moc jsme potřebovali vyhrát. Je to k vzteku. Vyrovnávací gól byl napůl vlastní,“ zlobil se dvacetiletý útočník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Matěj Vydra se ve Watfordu opět trefil.

Článek

Po letním přesunu z italského Udine do Anglie se trefil už počtvrté. „Pochopitelně mám ze své bilance radost," uvedl Vydra, jenž dosud nastoupil ve druhé nejvyšší anglické soutěži k sedmi zápasům. „Tentokrát mi nahrál Daniel Pudil parádním dlouhým balónem, který jsem si zpracoval, obešel obránce a pálil z hranice penalty," popisoval Vydra trefu, po níž se Watford ujal vedení 2:1.

Platí za strašné chyby v obraně

Zbývalo sedm minut do konce, když o výhru přišel. „Děláme strašné chyby v obraně. A když za ně nezaplatíme, srazí nás smolný okamžik jako tentokrát, kdy soupeř poslal centr do vápna a náš gólman Almunia vyrazil míč do holeně Daviese a od ní putoval do sítě," posteskl si bývalý forvard Baníku Ostrava. Watford tak bral jen bod. Na kontě má dvě výhry, poslední tříbodový zisk slavil 25. srpna. „V šesti ze sedmi zápasů jsme byli lepší. Máme šance, soupeře přitlačíme, jenže trefujeme nanejvýš tyčky. Potřebujeme vyhrát, i kdyby to mělo být za cenu nějaké strašidelné haluze," přál si Vydra.

Přestože se týmu pod taktovkou italského trenéra Zoly nijak zvlášť nedaří, fanoušci hráčům nespílají. „Jsou absolutně skvělí. Pořád nás povzbuzují. Ani po pětigólovém přídělu od Derby County nepískali. Přestože prohráváme, nikdo nic nevypustí a jezdí do poslední minuty. I proto lidi reagují pozitivně," vykládal Vydra.

Další zápas čeká Watford za týden v Huddersfieldu, a tak je českému reprezentantovi jasné, že během nadcházejících pěti dnů ho se spoluhráči čeká řádný tréninkový dril. „Jsou čtyři body před námi. Nesmíme ztratit kontakt, takže je potřeba bezpodmínečně vyhrát."

Reklama

Související témata: