Hlavní obsah

Nebýt Čecha, bylo derby naše, štvalo kouče Arsenalu

Cítil pocit křivdy a mračil se jako čert. Kouč Arsenalu Arséne Wenger po sobotním ligovém derby s Chelsea neskrýval zklamání. Kanonýři prohráli doma na Emirates Stadium 1:2 a museli strávit první porážku v letošní sezóně, zatímco dosud neporažení Blues upevnili své vedení v tabulce. Za jeden z důvodů neúspěchu Arsenalu Wenger označil gólmana Petra Čecha, který svůj tým podržel několika skvělými zákroky.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

John Terry (uprostřed) burcuje spoluhráče z Chelsea během derby s Arsenalem.

Článek

„Jsem hluboce zklamaný. Darovali jsme soupeři dva laciné góly, Chlesea třikrát vystřelila na bránu a dala dvě branky. V zápasech takové velikosti je zkrátka nepřípustné darovat protivníkovi tak jednoduché branky," čertil se Wenger po utkání na webu BBC. „Je jasné, že  za inkasované góly můžeme obviňovat jen sami sebe, dnes nám vzadu chyběla skutečná autorita," mrzelo trenéra Kanonýrů.

Arsenal prohrával od 20. minuty a v závěru poločasu srovnal, brzy po začátku druhé půle ale opět inkasoval a podruhé již vyrovnat nedokázal. „Přišlo mi, že jsme byli na začátku nervózní. Také nás rozhodila ztráta Abou Diabyho. Ve druhém poločase jsme hráli první housle, než se Chelsea podařilo z prvního útoku získat zpět vedení. Potom udržel Blues ve hře svými zákroky Čech. Kdybychom vstřelili druhý gól, dali bychom pravděpodobně i třetí," meditoval Wenger.

Výkon českého gólmana mezi tyčemi nadchl i kouče Chelsea Roberta Di Mattea. „Máme v brance jednoho z nejlepších gólmanů planety, to je důvod, proč je s námi. Předvedl dva skvělé zákroky," dmul se pýchou Di Matteo, podle nějž bylo vítězství hostů zasloužené. „Hráli jsme excelentně, vyhráli jsme po zásluze. Dostali jsme Arsenal pod tlak a nedali jim šanci dostat se do rytmu," těšilo trenéra Chelsea.

Za povedený tah považoval Di Matteo nominaci kapitána Johna Terryho, který sice ve čtvrtek vyfasoval za rasistické urážky na adresu Antona Ferdinanda z QPR čtyřzápasový distanc, má ale dva týdny na odvolání a během této doby ještě může hrát. „Bylo to dobré rozhodnutí, opět prokázal své výjimečné vůdčí schopnosti. Podobně bych chtěl vyzdvihnout Fernanda Torrese, jehož podíl na vítězství byl rovněž značný," doplnil Di Matteo.

Reklama

Související témata: