Hlavní obsah

Anglickým fotbalistům svaz sepíše pravidla slušného chování

Londýn

Žádné prohřešky už nebudou tolerovány, rozhodla se Anglická Fotbalová asociace, která připravuje pro své hráče nový kodex chování. Pokud ho poruší, mohou být i vyloučeni z reprezentace. Šéf asociace David Bernstein s chystaným dokumentem, jenž má šest stránek, seznámil hráče v úterý při otevření nového tréninkového centra svazu.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Kouč anglické fotbalové reprezentace Roy Hodgson pravidla slušného chování také odsouhlasil.

Článek

"Hráči jsou velkými vzory pro ostatní a jejich chování je nesmírně důležité," zdůraznil Bernstein s dodatkem, že taková pravidla měla být zavedena už dávno. Dokument údajně schválili všichni trenéři z Premier League i kouč národního týmu Roy Hodgson.

Asociace v posledních dnech řešila dva ožehavé případy. Obránce Chelsea Ashley Cole na Twitteru označil svaz za "bandu idiotů", když obhajoval spoluhráče Johna Terryho, který je vyšetřován kvůli obvinění z rasismu. Terry se kvůli tomu vzdal reprezentace, Cole se po omluvě může s týmem připravovat na kvalifikaci MS.

Bernstein ale odmítl, že by nově připravované pokyny pro hráče, jak se mimo hřiště chovat, souvisely s Coleho slovním útokem. "V poslední době si však začínám myslet, že to je ta nejdůležitější věc, kterou jako předseda asociace musím udělat," přiznal.

Fotbalisté si podle něj musejí uvědomit, že mají zodpovědnost a vysokou reputaci. Dokument jim má připomenout, že některé činy mají následky a jaké sankce by jim za nevhodné chování mohly hrozit. Používání sociálních sítí zakázáno nebude.

Reklama

Související témata: