Hlavní obsah

VIDEO: Šílený fanoušek srazil pěstmi gólmana a zmizel v davu

V utkání druhé anglické ligy se na hřišti domácího Sheffieldu Wednesday fanoušci Leeds United zase předvedli. Do předposlední desetiminutovky přemíru hormonů řešili demolicí stadiónu. V 77. minutě to ale jeden z nich poněkud přehnal. Vběhl na trávník a pěstmi napadl brankáře Chrise Kirklanda.

Fanoušek si vyšlápl na brankáře druholigového Sheffieldu.

 
Článek

Po většinu zápasu držel sheffieldský brankář Chris Kirkland čisté konto. V 77. minutě ale v jeho sítí skončil vyrovnávací gól na 1:1. Rozmrzelý gólman ještě pár chvil poté netušil, co se mu zanedlouho přihodí. Stále rozdýchával inkasovaný gól, avšak najednou se vedle něho objevil fanoušek Leeds a oběma rukama ho udeři přímo do obličeje.

Brankář se svalil na zem a musel být klubovým lékařem ošetřen. Kirkland se nakonec zvedl a zápas dochytal. Ve zbytku utkání už hostům žádný gól nedovolil a pomohl tak svému týmu k remíze.

„Jsou to divoká zvířata. Pokud se hodlají chovat takhle, neměli by vůbec mít přístup na venkovní utkání. Myslel jsem, že časy, kdy se stávalo tohle jsou patnáct, dvacet let pryč. Měli by být potrestáni. V pozápasovém rozhovoru bych měl hodnotit fotbal, a ne takový incident, není to normální." hořekoval manažer Sheffieldu Dave Jones.

Hráči šli kotli poděkovat

Jones však nezůstal jen u kritiky fanoušků. Šéf Leeds United Neil Warmock totiž po zápase poslal hráče, aby svým fanouškům za podporu poděkovali. „Vážně mě štve, že hráče poslal, aby těm zvířatům ještě zatleskali. Za co vlastně? Že nám demolovali stadión, zmlátili gólmana?" nechal se slyšet manežer domácích.

Warmock přesto vůči incidentu apaticky nezůstal. „Myslím, že je to neuvěřitelná hanba. Ten fanda by měl jít do vězení."

Leeds po utkání vydali prohlášení, ve kterém se za incident omluvil. Zároveň dodali, že plně spolupracují s policií a že je mrzí, do jakého světla chuligán vystavil většinu fanoušků jejich klubu.

Po incidentu mu ještě gratulovali

Vykutálený příznivec Leedsu zatím uniká. Zarážející je ale fakt, že po svém zbabělém činu se bez větších problémů včlenil zpět do publika, kde obdržel spoustu gratulací...

Reklama

Související témata: