Hlavní obsah

Ferdinand bojkotoval protirasistickou kampaň a hrozí mu trest

Obránce Rio Ferdinand z Manchesteru United odmítl před dnešním zápasem anglické ligy se Stoke (4:2) nastoupit v tričku na podporu kampaně proti rasismu. Trenér Alex Ferguson to označil za ostudu a třiatřicetiletému fotbalistovi pohrozil trestem.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Obránce Manchesteru United Rio Ferdinand

Článek

"Včera jsem o tom mluvil na tiskové konferenci a tohle je prostě ostuda. Ale vyřídíme si to s ním, o tom nepochybujte," prohlásil Ferguson po utkání. "Všichni hráči v tričkách nastoupili. Slyšel jsem, že akorát Jason Roberts to neudělal," dodal v narážce na hráče Readingu, který kampaň stejně jako Ferdinand ignoroval.

Fotbalisté v Anglii tričky tradičně podpořili týden proti rasismu ve fotbale. Ferdinand tak neučinil, nejspíš v souvislosti s nedávnou aférou kolem jeho mladšího bratra a obránce Queens Parku Antona, kterého při utkání údajně rasisticky urážel John Terry z Chelsea.

Bývalého kapitána anglické reprezentace soud sice zbavil obvinění, od Fotbalové asociace však Terry dostal čtyřzápasový distanc a pokutu 200.000 liber (šest miliónů korun). Kapitána Chelsea poté nespecifikovanou pokutou potrestalo i vedení londýnského klubu.

Reklama

Související témata: