Hlavní obsah

Chci Manchesteru City zachránit krk v Lize mistrů, říká střelec Džeko

Manchester

V letní pauze už měl namířeno z britských ostrovů do Bayernu Mnichov, teď je však nejlepším střelcem svého týmu. I tak začíná útočník Edin Džeko většinu zápasů jen na lavičce náhradníků. Nad svou pozicí v Manchesteru City proto vyjádřil mírné znepokojení.

Foto: Darren Staples, Reuters

Edin Džeko se raduje z gólu do sítě WBA.

Článek

Důvěru manažera Roberta Manciniho rozhodně necítí. Bosenský útočník, který před lety vyrůstal v české lize, má v Manchesteru City nabitou konkurenci. Carlos Tévez, Sergio Agüero nebo Mario Balotelli - ti všichni s ním soupeří o základní sestavu.

Džeko sice tráví většinu času na lavičce náhradníků, za Manchester City ale dává důležité góly. Naposledy pomohl dvěma zásahy k výhře na hřišti West Bromwiche Albion, v letošní sezóně se ve všech soutěžích trefil už šestkrát. Druhý nejlepší střelec Citizens Carlos Tévez má přitom o dva góly méně. Kouč Mancini jakoby stále zavíral oči, Džeka spíše používá jako střídajícího žolíka.

Teď bosenský útočník doufá, že se jeho pozice změní. A věří, že hned v zápase Ligy mistrů na půdě Ajaxu Amsterdam. Anglický tým má v milionářské soutěži nůž na krku a ve skupině smrti už musí naplno bodovat. "V základu chce být každý, ale já teď opravdu věřím, mám dobrou formu. Je na trenérovi, koho vybere, ale vždycky se může spolehnout na jednu věc - když mě bude potřebovat, budu připravený," řekl Džeko listu The Sun.

David Platt, asistent trenéra Manchesteru City, žádá Džeka o trpělivost. "Roberto Mancini vidí, že se Edinovi daří. Určitě se zamyslíme nad tím, kdo bude proti Ajaxu hrát. Každý hráč dostane šanci a je pouze na něm, jak s ní naloží," uvedl někdejší anglický reprezentant.

Reklama

Související témata: