Hlavní obsah

Joe Cole? To radši ať hraje nákupní vozík, spílají fanoušci Liverpoolu po vyřazení z poháru

Liverpool

Chelsea dotáhl ke třem mistrovským titulům, býval stabilním členem anglické reprezentace, jenže to už je vousatá historie, teď prožívá Joe Cole úplně jiné časy. Další pokus o proniknutí do sestavy Liverpoolu mu vůbec nevyšel a po vyřazení obhájce Ligového poháru od Swansea to od vlastních fanoušků pořádně schytal.

Foto: Phil Noble, Reuters

Zamyšlený kouč Liverpoolu Brendan Rodgers (vlevo) vedle nadšeného trenéra Swansea Michaela Laudrupa.

Článek

Příznivci si pospíšili a hned po úterní osmifinálové porážce 1:3 se do něj pustili na sociální síti Twitter. Jeden z nich se dušoval, že sepíše petici, aby Colea v týmu nahradil "obrácený nákupní vozík". „Bere 90 tisíc liber týdně za tyhle výkony? Tak to jsou opravdu vyhozené peníze," rozčiloval se jiný z fanoušků." Další si zase postěžoval, že to od Colea byl vůbec nejhorší výkon, jaký si od hráče týmu Premier League umí představit.

Třicetiletý záložník i vinou zranění nastoupil teprve ke čtvrtému soutěžnímu zápasu v této sezóně. A že se mu návrat nevydařil, o tom svědčí i fakt, že ho kouč Brendan Rodgers vystřídal už o poločase.

Příležitost nevyužil

„Joe Cole dostal příležitost, klub do tohoto talentovaného hráče investoval astronomickou sumu peněz, a tak musí svoji šanci využít," káral trenér svého svěřence. „Celé to bylo příliš pomalé, tohle bych nečekal od týmu, který se snažím postavit na dynamice," pokračoval Rodgers.

Přitom do Liverpoolu zamířil Cole před dvěma roky po vypršení kontraktu v Chelsea jako velká posila, tehdejší manažer Reds Roy Hodgson mu garantoval týdenní příjem 100 tisíc liber (cca 3 milióny korun). Pod Hodgsonem i jeho nástupcem Dalglishem však upadl v nemilost a poslední sezónu strávil na hostování v Lille.

Po návratu do Liverpoolu toužil udělat dojem na nového trenéra Rodgerse, s nímž se znal z působení v Chelsea, jenže ani jeho zatím nepřesvědčuje, byť k tomu dostal zatím poměrně málo příležitostí.

Nadšený Laudrup

I jeho mizerný výkon však přispěl k zaslouženému vyřazení Liverpoolu v Ligovém poháru. „Podle mě vyhrálo lepší mužstvo, hlavně v první půli jsme neměli vůbec tempo. Je to velké zklamání," mrzelo Rodgerse, který paradoxně přišel na Anfield Road právě ze Swansea.

Pochopitelně zcela jiné pocity prožíval kouč vítězů Michael Laudrup, jenž po téměř třiceti letech mohl Liverpoolu opět ukázat "dlouhý nos". Na začátku osmdesátých let byl dánský fotbalista už domluvený s Reds na přestupu z Brøndby Kodaň, jenže na poslední chvíli z něj "vycouval" a dal přednost Juventusu.

Tentokrát si ale atmosféru na Anfield Road mohl vychutnávat vrchovatě. „Vyhrát tady na Anfieldu je skvělé. Osmdesát minut jsme hráli opravdu dobře, měli jsme fantastické protiútoky, hezky se na to dívalo. Klub se vůbec poprvé v historii dostal v této soutěži mezi nejlepších osm," liboval si Laudrup.

Reklama

Související témata: