Hlavní obsah

Chelsea hledá fanouška, který měl rasisticky urážet Welbecka

Vedení fotbalové Chelsea zjišťuje okolnosti případu údajných rasistických urážek jejího fanouška vůči útočníkovi Manchesteru United Dannymu Welbeckovi ve středečním zápase Ligového poháru. Londýnský klub, v němž je brankářskou jedničkou Petr Čech, chce i s pomocí policie podezřelého muže co nejrychleji dopadnout. A pokud mu bude prokázána vina, také se zasadit o jeho přísné potrestání.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Útočník Manchesteru United Danny Welbeck

Článek

Muž středního věku je zachycený na fotografiích, na nichž Welbecka častuje "opičími" gesty. Chelsea už také odstartovala své vlastní šetření, které se opírá především o zkoumání fotografií a všech dostupných záznamů.

"Klub Chelsea FC je odhodlán potírat všechny formy diskriminace. Pokud budeme mít dostatek důkazů, zaujmeme nejtvrdší možné stanovisko včetně podpory trestního stíhání," stojí v prohlášení Chelsea. Vedení klubu zároveň požádalo další návštěvníky utkání, aby byli nápomocni při identifikaci podezřelého muže.

Pro Chelsea je možný rasistický prohřešek jejího příznivce zvlášť citlivou záležitostí. Právě "Blues" po nedělním ligovém duelu s Manchesterem United podali stížnost k tamní Fotbalové asociaci na rozhodčího Marka Clattenburga, který během utkání měl zase rasisticky urazit záložníka Chelsea Johna Obiho Mikela. Celá věc je nyní v šetření.

Reklama

Související témata: