Hlavní obsah

Chelsea jde tvrdě proti rasismu. Zakazuje fanouškům vstup na stadión

Fotbalová Chelsea potrestala fanouška, který minulý týden při zápase Ligového poháru s Manchesterem United dělal v hledišti opičí gesta. Osmadvacetiletý Gavin Kirkham má podle serveru BBC do vyřešení případu zakázaný vstup na stadión londýnského klubu.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Útočník Manchesteru United Danny Welbeck

Článek

Kirkham údajně urážel hostujícího útočníka Dannyho Welbecka. Kvůli podezření z rasově motivovaného trestného činu skončil ve vazbě, po zaplacení kauce je vyšetřován na svobodě. Letos jde už o druhého potrestaného příznivce Chelsea. V květnu dostal kvůli rasistickým nadávkám Didieru Drogbovi doživotní zákaz vstupu na Stamford Bridge pětapadesátiletý Stephen Fitzwater.

V souvislosti s Chelsea policie také vyšetřuje kvůli údajnému rasismu rozhodčího Marka Clattenburga. Sudí při nedávném zápase Premier League s United prý adresoval urážlivé výroky záložníkovi Johnu Obimu Mikelovi. Londýnský klub si na jeho chování oficiálně stěžoval a Clattenburg od té doby nebyl nominován k žádnému ligovému zápasu.

Rasově motivované urážky jsou v anglickém fotbale poslední dobou hodně populární. Kromě této kauzy a aféry rozhodčího Clattenburga se hodně přetřásal incident Johna Terryho, který byl na konci září potrestán za podobný přečin vůči Antonu Ferdinandovi z Queens Park Rangers.

Reklama

Související témata: