Hlavní obsah

Arsenal - Fulham 3:3Smolař Arteta penaltu zapříčinil, v nastavení ji sám neproměnil a Arsenal znovu ztratil body

Londýn/Praha
Aktualizováno

Nešťastný zápas odehrál záložník Arsenalu Mikel Arteta. V londýnském derby proti Fulhamu zapříčinil pokutový kop a v nastaveném čase odmítl vítězný gól taktéž z penalty. Arsenal tak pouze remizoval s Fulhamem v bohatém utkání na góly 3:3 a nadále pokračuje v nejhorším vstupu do sezóny pod vedením trenéra Arséna Wengera. Manchester United prohrával na stadiónu Aston Villy už 0:2, přesto nakonec slavil výhru 3:2 - o všechny góly se zasloužil Hernández.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Mikel Arteta (vpravo) se drží za hlavu. Neproměnil pokutový kop ve čtvrté minutě nastavení.

Článek

Na lavičce Gunners se pro zápas s Fulhamem ještě neobjevil český záložník Tomáš Rosický, který se v uplynulém týdnu vrátil do tréninku Kanonýrů. Domácí začali zápas velmi dobře, ve 23. minutě už vedli o dva góly. Nejdříve se v 11. minutě prosadil Giroud a náskok Arsenalu navyšoval Podolski. Ještě do konce první půle se ale Fulhamu podařilo vyrovnat. Po půlhodině hry se poprvé v zápase prosadil hlavou Berbatov a vyrovnání hostům zařídil Kačaniklič.

Švédský záložník byl hlavní postavou i v 67. minutě, když napadal rozehrávku Artety před pokutovým územím. Balón se mu podařilo získat a proniknout do vápna, což se Artetovi nelíbilo a poslal ho nedovoleně k zemi. Míč si k pokutovému kopu postavil Berbatov a poprvé v utkání poslal Cottagers do vedení. Arsenalu se však podařilo vyrovnat už po dvou minutách, když se taktéž podruhé v zápase prosadil Giroud. Smolařem duelu se nakonec stal Arteta. Aršavin totiž ve čtvrté minutě nastavení nastřelil Reitherovu ruku a sudí zapískal penaltu. Tu však Španěl nedokázal proměnit.

Hernández zařídil obrat Manchesteru United

Velký obrat se podařil Manchesteru United, který prohrával na hřišti Aston Villy 0:2, když se na konci první a na začátku druhé půle prosadil Weimann. Osm minut po druhé brance však Scholes vysunul Hernándeze, který překonal brankáře Guzana střelou mezi nohy. V 63. minutě bylo vyrovnáno. Hernández si naběhl na přetažený centr a s pomocí teče Vlaara se prosadil podruhé. A i o třetí gól vicemistra se postaral Mexičan. Tři minuty před koncem zápasu se položil hlavou do centru a zařídil svěřencům Alexe Fergusona zisk tří bodů. United mají před Chelsea, které zbývá odehrát zápas 11. kola, čtyřbodový náskok.

Příjemnému překvapení sezóny Evertonu se podařil obrat v utkání proti Sunderlandu. „Černé kočky" vedly gólem Johnsona ze závěru první půle, tým z Liverpoolu však dokázal ve druhé půli zápas otočit během tří minut, trefili se Fellaini a Jelavic. Výhru 2:1 vezou ze hřiště Wiganu také hráči West Bromwich Albion.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Arsenal - Fulham 3:3 (11. a 69. Giroud, 23. Podolski - 29. a 67. z pen. Berbatov, 40. Kačaniklič)
Everton - Sunderland 2:1 (76. Fellaini, 79. Jelavič - 45.+1 Johnson)
Reading - Norwich 0:0
Southampton - Swansea 1:1 (64. Schneiderlin - 73. Dyer)
Stoke - QPR 1:0 (52. Adam)
Wigan - West Bromwich 1:2 (44. Koné - 31. Morrison, 43. vlastní Caldwell)
Aston Villa - Manchester United 2:3 (45. a 50. Weimann - 58. a 87. Hernández, 63. vlastní Vlaar).

Reklama

Související témata: