Hlavní obsah

Chelsea bude několik týdnů bez obránce Terryho. Kapitán "Blues" si poranil koleno

Londýn

Kapitán fotbalistů Chelsea John Terry bude kvůli zranění kolena mimo hru několik týdnů. Jednatřicetiletý stoper si poškodil křížové vazy v souboji s Luisem Suárezem v nedělním utkání s Liverpoolem.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Kapitán Chelsea John Terry se raduje z branky.

Článek

Střelec vyrovnávající branky na konečných 1:1 Suárez dopadl Terrymu na nohu ještě v první půli krátce poté, co bývalý anglický reprezentant otevřel skóre. Terry přitom přišel o předchozí čtyři zápasy kvůli disciplinárnímu trestu za rasistické urážky Antona Ferdinanda z Queens Parku.

"Dnešní magnetická rezonance naštěstí neukázala žádné zásadní poškození křížových vazů. Bude tedy chybět v řádech týdnů, nikoliv měsíců. Až zmizí otok, provedou lékaři ještě další testy, abychom definitivně zjistili, jak dlouho bude mimo," uvedla Chelsea na svých internetových stránkách.

Terry vstřelil již 50. gól za Chelsea a je historicky nejlepším střelcem klubu mezi obránci. Podle gólmana Petra Čecha se vítěz Ligy mistrů bez něj musí dokázat obejít. "Věřím nám. Zvládli jsme zápasy bez něj a máme hráče, kteří dostanou šanci zazářit," citují Čecha britská média.

"Je to samozřejmě smůla, že o něj zase přijdeme, ale máme široký kádr s kvalitními obránci. Je důležité mít náhradníky schopné kdykoliv nastoupit," uvedl Čech, který věří, že se Terry rychle zotaví. "Ví, co je potřeba k co nejrychlejšímu návratu do formy. Vždy se rychle uzdraví, snad to bude maximálně na několik týdnů," řekl.

Reklama

Související témata: