Hlavní obsah

VIDEO: Nafoukaný Hart! Neštěstí, které číhalo na Anglii, spílají brankáři po potupě

Stockholm/Londýn
Aktualizováno

Legendární irský fotbalista Roy Keane si nyní může gratulovat k prorockým slovům. Jeho pár týdnů starým kritickým výrokům na adresu gólmanské jedničky Manchesteru City a anglické reprezentace Joea Harta dala za pravdu porážka národního týmu ve Švédsku, kde Hart čtyřikrát inkasoval od Zlatana Ibrahimoviče a především u dvou posledních gólů rozhodně neměl čisté svědomí.

Zlatan Ibrahimovic si s brankářem Hartem pohrál a pak slavil.

 
Článek

Keane si v nedávném rozhovoru pro televizi ITV ohledně Harta nebral servítky. „Existuje poměrně tenká linie mezi tím být sebevědomý a nafoukaný. A podle mě je letos docela nafoukaný," kritizoval brankáře slavný irský bouřlivák.

„Trochu povolil a přestal se soustřeďovat na balón. Prospělo by mu více konkurence," pokračoval Keane.

Hart ve středu chyboval především při čtvrtém gólu, kdy vyběhl před šestnáctku a snažil se míč odhlavičkovat před dotírajícím Ibrahimovičem, který ho následně potupil parádními nůžkami.

Ibrahimovič ho potupil

„Brutálně se nechal nachytat hlavně po přestávce. Dlouho zůstal zablokovaný na čáře při třetím gólu a v poslední minutě ho po chybě při odvracení míče Ibrahimovič totálně potupil. Po této hrubce musel ráno vstávat se studeným potem," spílá gólmanovi britský list Daily Mail v článku nazvaném „Joe Hart neštěstím, které číhalo na Anglii".

Keane přirovnal současné rozpoložení pětadvacetiletého reprezentačního gólmana ke svému bývalému spoluhráči z Manchesteru United Peteru Schmeichelovi: „Když Peter začal být nafoukaný, začal také dělat chyby. Byly doby, kdy se nechal unést a myslel si, že nad něj není."

Reprezentační kouč Roy Hodgson měl pro utkání k dispozici na lavičce na brankářský post ještě Johna Ruddyho a Frasera Fostera. Podle názorů v anglických médiích by měl v únorové přípravě proti Brazílii přijít jejich čas.

Reklama

Související témata: