Hlavní obsah

Chelsea po nezdaru v Lize mistrů vyhodila kouče Di Mattea, spekuluje se o příchodu Beníteze

Londýn
Aktualizováno

Vedení londýnské Chelsea jen několik hodin po porážce v Lize mistrů na půdě Juventusu ukončilo spolupráci s manažerem Robertem Di Matteem. Obhájce trofeje je v miliónářské soutěži na pokraji vyřazení, nástupce italského trenéra ještě nebyl oznámen. Na ostrovech se spekuluje, že by se jím mohl dočasně stát Španěl Rafael Benítez, který je momentálně bez angažmá.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Ital Di Matteo vedl Chelsea v Turíně naposledy.

Článek
Fotogalerie

"Nedávné výkony a výsledky mužstva nebyly dost dobré. Představenstvo klubu usoudilo, že je nutné udělat změnu. Klub se před důležitou částí sezóny musí vydat správným směrem," píše se v prohlášení na oficiálních stránkách londýnského klubu.

Chelsea je v tabulce skupiny E Ligy mistrů na třetím místě. První Šachtar Doněck už má postup jistý, druhému Juventusu stačí v posledním zápase na Ukrajině uhrát pouhý bod. Čech a spol. tak musí věřit v laskavost osudu, ani výhra nad Nordsjaellandem totiž "Blues" jistotu postupu do jarního osmifinále nezaručí.

Di Matteo vedl Chelsea od března letošního roku, před ním koučoval londýnský tým André Villas-Boas. Italský stratég dovedl v květnu londýnský klub k historickému úspěchu, Chelsea ve finále Ligy mistrů šťastně zdolala domácí Bayern Mnichov po penaltách a poprvé slavila zisk "ušatého" poháru. Nepříznivé podzimní výsledky v Champions League však stály Di Mattea místo.

Přijde Benítez?

"Majitel i vedení Chelsea děkuje Robertovi za vše, co od převzetí mužstva letos v březnu udělal. Za historické vítězství v Lize mistrů, za zisk FA Cupu, za jeho obrovský přínos do klubové historie. Chelsea však musí být konkurenceschopná na všech frontách," praví se v oficiálním vyjádření klubu o rozchodu s Di Mattem.

V kuloárech se spekuluje, že by se novým koučem na Stamford Bridge mohl stát Španěl Rafael Benítez, který je momentálně bez angažmá. Na ostrovech vedl od roku 2004 do roku 2010 Liverpool, s nímž vyhrál Ligu mistrů, následné angažmá v Interu Milán mu však nevyšlo a v roce 2010 předčasně skončil.

Benítez se nikdy netajil tím, že by se do Premier League rád vrátil a nyní se podle anglického tisku angažmá v Chelsea výrazně přiblížil. A to navzdory tomu, že ruský vlastník klubu Roman Abramovič touží po exbarcelonském Guardiolovi. Ten si ovšem chce po odchodu z Nou Campu alespoň rok od fotbalu odpočinout.

Reklama

Související témata: