Hlavní obsah

Miláček ruského miliardáře Torres to byl, kdo srazil trenérovi Chelsea Di Matteovi vaz

Londýn/ Praha

Torres mu srazil vaz. Teď už to extrenér Chelsea Roberto di Matteo ví. Věděl to ostatně i před osudovým zápasem Ligy mistrů v Turíně, neboť se mu dostalo varování hned z několika stran, ale přesto měl svou hlavu. Po žalostných výkonech, které španělský kanonýr v předešlých zápasech Premier League proti West Bromwichi a Liverpoolu předvedl, se Di Matteo rozhodl, že vsadí na Hazarda a Torrese proti Juventusu nepostaví. Když to oznamoval na taktické poradě před utkáním, setkal se jeho verdikt s tichým souhlasem mnoha hráčů, kteří to ex post potvrdili.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Fernando Torres dopomohl k pádu trenéra Di Mattea.

Článek

Věděl dobře, jak je ruský milardář Roman Abramovič na Torrese zatížený a jakého mu dopřává slyšení. Však na Stamford Bridge všichni mluví o tom, že pro španělského střelce koupeného za rekordních padesát miliónů liber má majitel klubu uši vždy otevřené a je mu ochoten naslouchat.

Máš Torrese, slyšel od Abramoviče

Ostatně, když Di Matteo přišel pětadvacet dnů po triumfu v Lize mistrů se seznamem posil, mezi nimiž měl na prvním místě Kolumbijce Falcaa z madridského Atlétika, nenechal ho ani domluvit.

„Máš Torrese a kolem něho buduj nové mužstvo," slyšel tehdy od Abramoviče, jenž nikdy nezastíral, že Di Mattea jmenoval trenérem svého týmu s krajní nechutí. Nevzdal se totiž myšlenky, že na Stamford Bridge přivede barcelonského Guardiolu, s nímž mimochodem začal znovu intenzivně jednat hned poté, co Chelsea prohrála ve třetím dějství Ligy mistrů na Ukrajině s Doněckem. A jednání podle tvrzení ostrovního tisku pokračují dál, i když po vyhazovu Di Mattea byl na lavičku instalován jiný Španěl  - Rafael Benítez.

A právě Torres to měl být, kdo mu k angažmá vydatně dopomohl. I tím, že se mu dostává u Abramoviče takového slyšení. Někteří hráči ho dokonce označují za donašeče, neboť podle nich právě Fernando informuje ruského majitele o všem, co se v mužstvu děje.

Di Matteo na varování nedal

Když ho Di Matteo v posledních dvou zápasech Premier League s West Bromwichem a Liverpoolem předčasně střídal, Torres to nesl těžce a zuřil. A když ho v Turíně proti Juventusu nepostavil do základní sestavy vůbec, dával svou nelibost také najevo.

I proto se dostávalo trenérovi Di Matteovi ze všech stran varování, aby Abramovičova miláčka nevynechával. Ten však odmítl příkazy uposlechnout, dal přednost Hazardovi a tím si podepsal ortel. Zvláště, když Chelsea v Turíně prohrála a její naděje na postup ze skupiny devalvovaly na nejnižší možnou mez.

Torres loboval za Beníteze

Torres, který v Chelsea pobírá 180 tisíc liber týdně, mezi tím tiše loboval pro Beníteze. „Rafa byl nejdůležitější trenér v mé kariéře. On je jediný, kdo věděl, jak mně pomoci, abych se zlepšoval," vychvaloval svého krajana, který ho v roce 2007 přivedl z Atlétika Madrid do Liverpoolu.

Tam skutečně kanonýrem byl, ale po příchodu na Stamford Bridge jeho střelecká hvězda zhasla. Vždyť v 87 zápasech dal jen 19 gólů...

Teď ovšem srazil trenérovi vaz. Výsledky Chelsea samo sebou také. Vždyť Abramovičův klub vstupoval do sezóny s tím, že se bude ucházet o sedm trofejí. Jenže hned na úvod dostal tvrdou lekci od Atlétika Madrid v monackém zápase o Superpohár, v němž mimochodem zazářil právě Falcao, skončil i v Community Shield, teď je na pokraji vyřazení z Ligy mistrů.

Reklama