Hlavní obsah

Fanoušci Chelsea na Beníteze pískali a bučeli. Nerozuměl jsem, co zpívají, řekl nový kouč Blues

Londýn

Co slibovali, to splnili. Nový kouč fotbalistů Chelsea Rafael Benítez měl premiéru na Stamford Bridge pořádně obtížnou. Před utkáním s Manchesterem City se dočkal nevřelého přijetí od domácích fanoušků. Bývalý liverpoolský manažer si hned po příchodu z tunelu vyslechl pískot a bučení. Radost mu neudělal ani výsledek, londýnský klub s obhájcem titulu pouze remizoval a na vítězství v Premier League tak čeká už pět zápasů.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Rafael Benítez se na Stamford Bridge dočkal od fanoušků Chelsea nevlídného přijetí.

Článek
Fotogalerie

Dvaapadesátiletého Španěla nemohou příznivci Chelsea vystát. Popudil si je v dobách minulých. V roce 2007, kdy ještě vedl rivala z Liverpolu prohlásil mimo jiné na adresu fanoušků "Blues", že nejsou dosti vášniví. Rovněž uvedl, že by nikdy nepřijal nabídku z Chelsea. Benítez se později hájil, že jeho výroky byly pouze vytržené z kontextu. Marně!

Před soubojem s Citizens předpokládal nepřátelskou atmosféru v hledišti a ta skutečně přišla. Diváci vyvěsili transparenty "Rafa ven" a prozpěvovali: "Nejste tu vítán". Během zápasu navíc aplaudovali v týdnu odvolanému trenérovi Robertu Di Matteovi.

"Nerozuměl jsem, co zpívají. Soustředil jsem se jen zápas, na výkon hráčů na hřišti. Bylo to jediné, co jsem mohl udělat. Chápu rivalitu mezi Chelsea a Liverpoolem, ale jsem si jistý, že většina fanoušků rozumí tomu, že jsem profesionál a chci udělat pro klub to nejlepší a vyhrávat," řekl pro oficiální internetové stránky londýnského klubu Benítez, který věří, že si postupem času nakloní fanoušky na svou stranu.

Co řekl Benítez v minulosti:
„Zatímco naši příznivci fandí srdcem, těm v Chelsea chybí nejen srdce, ale i vášeň. Proto jim musí rozdávat stupidní plastové vlaječky, aby měli čím mávat. Zatímco nám stačí k vítězstvím srdce, oni potřebují vlaječky,"
„Nikdy bych nemohl přijmout nabídku Chelsea z respektu k Liverpoolu. Pro mě je to jediný klub v Anglii.“

"Chci změnit jejich pohled na mě. Je potřeba tvrdě pracovat, dělat to nejlepší a vyhrávat zápasy," doplnil Španěl.

Utkání příliš šancí nenabídlo. Rušnější byla druhá půle, ve které se Čech vytáhl proti střele Tourého či průniku Milnera. Na druhé straně zase nevyužil příležitost Torres a duel tak skončil bezbrankovou remízou.

"V prvním poločase jsme měli problémy s rychlými protiútoky soupeře. Po změně stran už to bylo o mnoho lepší. S výsledkem nejsme spokojeni, protože jsme chtěli vyhrát, ale v Premier League není příliš lepších týmů než je Manchester City. Čisté konto je pozitivem," uzavřel Benítez.

Čech: Potřebuje dostat šanci

Svého trenéra podpořil i brankář Petr Čech. "Je tady, aby se pokusil o změnu a vrátil nás na vítěznou vlnu. Potřebuje dostat šanci," citoval českého gólmana britský deník Daily Star.

Beníteze čeká těžká práce. Londýnský tým nedokázal poprvé od roku 2008 doma vyhrát třikrát za sebou a klesl v tabulce Premier League na čtvrté místo za West Bromwich.

Reklama

Související témata: