Hlavní obsah

Torresovi musí pomoci ke gólům celý tým, hájí kouč Benítez kanonýra Chelsea

Londýn

Fotbalisté Chelsea v nedělním šlágru proti Manchesteru City (0:0) vyslali na bránu soupeře jedinou střelu. Neprosadil se ani oblíbenec nového kouče "Blues" Rafaela Beníteze - útočník Fernando Torres, který upadl v nemilost nedávno vyhozeného trenéra Roberta Di Mattea. Španělský trenér však svého krajana před novináři bránil s tím, že ke gólům potřebuje podporu celého mužstva.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Rafael Benítez věří, že znovu nastartuje útočníka Chelsea Fernanda Torrese.

Článek

Benítez má s Torresem jen ty nejlepší zkušenosti. Z Atlétika Madrid ho v roce 2007 přivedl do Liverpoolu, kde nasázel 72 gólů ve 116 zápasech. Jeho působení v Chelsea už je ale o něčem jiném.

Pod vedením Mattea vypadl po bídných výkonech proti West Bromwichi a Liverpoolu ze základní sestavy pro Ligu mistrů, což dost možná přispělo k pádu italského kouče.

Nebude dávat góly sám

Benítez nicméně nepochybuje, že pod jeho taktovkou se Torres znovu dostane do střelecké formy, kterou se pyšnil ještě v dresu "Reds". „Mohli jste si všimnout, že bojoval, snažil se. Podle mě mu ale v jeho snažení musí více pomoct tým," zastával se trenér svého oblíbence.

„Nemůžete očekávat, že útočník dokáže dávat góly sám. Musíme pro něj vytvořit více šancí s hráči, které máme k dispozici. Samozřejmě, že mě netěší, že jsme jen jednou vystřelili na bránu. Hlavní ale je, abychom si vytvářeli více šancí," pokračoval kouč po své premiéře na Stamford Bridge, kde ho vlastní fanoušci "vybučeli".

"I výprask je pozitivní"

Chelsea po výprasku od Juventusu v Lize mistrů ztratila v neděli na domácím stadiónu body s obhájcem titulu z Manchesteru City, ale Benítez si našel v duelu i pozitiva.

„Týmu se v posledních zápasech moc nedařilo a po porážce v Lize mistrů trochu ztratil sebevědomí. Ale tohle bylo konečně čisté konto po několika zápasech, což je určitě pozitivem. Nejsem samozřejmě stoprocentně spokojený, protože jsem chtěl vítězství. V lize ale není moc lepších týmů než City," dodal kouč Chelsea.

Reklama

Související témata: