Hlavní obsah

Čech bouchl do stolu a varuje hvězdy Chelsea: Vadí vám Abramovičův styl? Zvykněte si, nebo jděte!

Londýn

Obvykle volí spíše diplomatická slova a razantním výrokům se spíše vyhýbá. Po bouři nevole, kterou u fanoušků a některých hráčů Chelsea vyvolal vyhazov trenéra Roberta Di Mattea a příchod jeho nástupce Rafaela Beníteze však „bouchl do stolu“.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Brankář Petr Čech varoval před nářky na Abramovičovu politiku.

Článek

Coby zastupující kapitán Blues vzkázal svým spoluhráčům, že nářky na personální politiku majitele klubu Romana Abramoviče, jenž proslul častými rošádami na trenérském postu, rozhodně nejsou vítány.

„Je to jednoduché. Buď se adaptujete, nebo zůstanete mimo. Jste tu od toho, abyste hráli a dělali to, co po vás klub nebo trenér chce. Jestli se vám to nelíbí, můžete odejít," cituje výstrahu ke spoluhráčům od českého reprezentanta list Daily Mail.

Kluboví veteráni jako Čech, John Terry, Frank Lampard či Ashley Cole už si na Abramovičovy vrtochy s častými vyhazovy trenérů zvykli. Čech už nastupuje za osm let na Stamford Bridge pod devátým trenérem.

Gólmanská jednička momentálně zaskakuje v roli kapitána za zraněného Terryho, jenž však tolik loajalitou k novému trenérovi zřejmě netrpí.

Dělejte správné věci, jinak skončíte mezi náhradníky

Ač nejčastěji nosí na dresu číslo 26, anglická média ho zastihla na tréninku, na němž si neváhal obléct triko s číslem 16, které nosil jako hráč právě Di Matteo.

Podobné věci však Čecha příliš nevzrušují. „Jsem tu od toho, abych hrál. A udělám všechno pro to, aby trenér neměl jinou možnost, než mě nechat dál chytat. To je způsob, jakým pracuji. Když budete smutní a nebudete dělat ty správné věci, můžete skončit na lavičce náhradníků, nebudete hrát, což je nakonec ještě větší zklamání," nabádal plzeňský rodák.

„Jako hráč musíte dělat správné věci neustále," dodal Čech.

Reklama

Související témata: