Hlavní obsah

Rosického návrat proti Evertonu se nekoná. Wenger ale přiznal, že jeho hru miluje

Návrat kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického na trávníky anglické Premier League se odkládá. Kouč Arsenalu Arséne Wenger už minulý týden ohlásil, že se Rosický od pondělí připojí k týmu, ve středu si ale „Malý Mozart“ proti Evertonu nezahraje.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Rosický si ještě na návrat do Premier League počká.

Článek

„Rosický se sice naplno zapojil do tréninku, ale na zápas ještě není připraven. Pro středeční duel nebude na soupisce, protože potřebuje odehrát alespoň jeden nebo dva zápasy za rezervní tým. Přeci jen nehrál šest měsíců," připomněl trenér.

Český reprezentant se od EURO 2012 léčil poraněnou achillovku a v nové sezóně tak zatím nemá ani jeden start. „Po operaci potřeboval čas, aby se mohl zotavit," vysvětloval Wenger.

On i fanoušci si dobře pamatují, v jak skvělé formě Rosický hrál na jaře. Nyní by se schopnosti českého tvořivého záložníka mimořádně hodily. Wenger už má jasno, jak zkušeného středopolaře po jeho návratu využije.

Umí zrychlit hru

„Může hrát na pozici Santiho Cazorly nebo mohou hrát i oba vedle sebe. Miluji hru Tomáše Rosického, protože to je kluk, který umí hru zrychlit," vysekl Wenger poklonu českému hráči.

„Když se k němu míč dostane, má dobrou akceleraci. Umí krátké rychlé nahrávky, bleskovou kombinaci se spoluhráči. Musím se přiznat, že osobně jeho hru velmi obdivuji a chci, aby u nás dál zůstal," pokračoval kouč na adrsu hráče, jenž v březnu prodloužil na Emirate Stadium smlouvu.

Při Rosického absenci může fanoušky Kanonýrů těšit fakt, že se do sestavy pro středeční zápas v Goodison parku vrátí Theo Walcott, jenž se úspěšně zotavil ze zranění ramena.

Reklama