Hlavní obsah

Walcott nechce prodloužit smlouvu, tak ho Arsenal nedal na kalendář

Anglický fotbalista Theo Walcott chybí na oficiálním kalendáři Arsenalu pro rok 2013, přestože je jednou z jeho hvězd. Klub se mu mstí za to, že odmítá prodloužit v létě končící kontrakt a chce odejít jinam.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Anglický fotbalista Theo Walcott.

Článek
Fotogalerie

Na nový kalendář se dostali Thomas Vermaelen, Mikel Arteta, Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud, Lukas Podolski, Wojciech Szczesny, Aaron Ramsey, Andre Santos, Kieran Gibbs, Jack Wilshere, Santi Cazorla a Per Mertesacker.

Chybí i Rosický

Kromě Walcotta chybí například ještě Francouz Bacary Sagna, o jehož odchodu se rovněž spekuluje, a také český reprezentant Tomáš Rosický. Ten by se měl každým dnem vrátit do sestavy Arsenalu po vleklém zranění, ale je dost pravděpodobné, že v létě po vypršení kontraktu odejde jako volný hráč jinam.

Třiadvacetiletý Walcott přestoupil do Arsenalu v lednu 2006 jako obrovský talent ze Southamptonu. Rychle se stal miláčkem fanoušků a vypracoval se v jednoho z klíčových hráčů Wengerova týmu.

Získal si pevné místo v anglické reprezentaci, ale v klubu teď na růžích ustláno nemá. Díky tomu, že nabídku nové smlouvy smetl ze stolu. Teď bere 65 000 liber týdně (asi 2 mil. korun), Arsenal mu chtěl plat vylepšit na 80 000 liber, to však Walcott odmítl.

Šampióni z Manchesteru nabízejí dvojnásobek

Dobře ví, že například v Manchesteru City, který o něj hodně stojí, dostane minimálně dvojnásobek. Walcott může podle regulí v zimním přestupním termínu jednat s potenciálními zájemci o přestupu. Kromě City ho chce získat i Liverpool. Pokud ho někdo koupí už v zimě, Arsenal by za něj mohl dostat zhruba 15 miliónů liber. V létě by šel jako volný hráč zadarmo.

Kouč Arséne Wenger přesto věří, že se tenhle scénář nenaplní. „Myslím, že Theo nakonec zůstane a podepíše novou smlouvu,“ uvedl francouzský trenér. Stejně tak ovšem nedávno doufal v případě nizozemského kanonýra Robina van Persieho, který v srpnu prchnul za lepším do Manchesteru United...

Reklama