Hlavní obsah

Pohár trpělivosti přetekl! Tisíce fanoušků Arsenalu vypískaly kouče Wengera

Londýn

Trpělivost fanoušků Arsenalu s chabými výsledky jejich mužstva a klubovou politikou přetekla. Už před sobotním zápasem se Swansea protestovaly tisíce příznivců proti vedení klubu. Nespokojenost ještě vygradovala během zápasu, který Kanonýři nečekaně prohráli 0:2. Kouče Arséna Wengera fanoušci vypískali na stadiónu i v ulicích Londýna.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Naštvaný trenér Arsenalu Londýn Arséne Wenger po domácí porážce se Swensea.

Článek

V negativních emocích fanoušků a zklamání z porážky tak trochu zanikla dobrá zpráva, že na posledních deset minut zápasu se vrátil na trávníky po dlouhé pauze Tomáš Rosický, který nastoupil k soutěžnímu duelu poprvé od EURO 2012.

Protestní hnutí Black Scarf Movement (Černé šály) se už před výkopem shromáždilo před stadiónem Emirates a hlasitě spílalo šéfům Arsenalu. Prostestující drželi transparenty s hanlivým nápisem na adresu ředitele klubu  'Ivan Gazidis - What the f*** do you do?' (Ivane Gazidisi, Co to ku..a děláš?).

Hnutí protestovalo proti neustálému růstu cen vstupného, které nekoresponduje s několikaletým čekáním na trofeje a také s absencí zvučných posil.

Kde jsou peníze?

„Jestli na ně nemáme, tak kam se pak všechny peníze poděly? Máme nejdražší vstupenky v lize, tak kde jsou sakra výdaje na hráče," rozčiloval se mluvčí hnutí Kelvin Meadows.

„Většina fanoušků Arsenalu se shodne na tom, že v klubu je něco špatně. Rozcházíme se jen v názoru, kdo je za to zodpovědný," pokračoval.

Nezanedbatelná část příznivců viní z nelichotivé situace kouče Wengera a jeho přestupovou politiku. Francouzský stratég však i přes pád svého celku na desáté místo tabulky nepřestává věřit, že jeho práce nakonec přinese v této sezóně pozitivní výsledky.

„Je naším úkolem, abychom situaci otočili v náš prospěch. Jsem si tím jistý s ohledem na kvalitu hráčů a týmového ducha, který máme. Tohle je pro nás dobrý moment, abychom se semkli dohromady," vybízel Wenger.

Trenéra pád zatím nevzrušuje

Ústup z předních příček tabulky a narůstající ztráta na nejlepší ho zatím moc nevzrušuje. „Neobávám se moc o příčky v tabulce. I když teď nejsme na místě, kde byste chtěli být. Důležité je, že máme kvalitu na to, abychom se vydrápali zpět," pokračoval kouč.

Wenger minulý měsíc oslavil už 63. narozeniny, ale konci trenérské kariéry v Arsenalu nechce ani slyšet, věří, že vrátí tým na vítěznou vlnu. „Udělejte svá hodnocení až na konci sezóny," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články