Hlavní obsah

Manchester United zvládl zběsilou přestřelku, ale z obrany byl trenér Ferguson na mrtvici

Takový zápas se jen tak nevidí. V duelu Manchesteru United v Readingu padlo po 34 minutách už sedm gólů. Favorizovaní United sice dvakrát prohrávali, ale nakonec uhájili těsnou výhru 4:3. Trenér Alex Ferguson byl ale po utkání zoufalý ze špatné hry v obraně svého týmu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Wayne Rooney (vlevo) střílí z pokutového kopu gól brankáři Readingu Federicimu.

Článek

„O poločase jsem si říkal, že to snad bude gólový rekord Premier League. Tohle bylo od nás opravdu hrozná obrana. Absolutně nejhorší v téhle sezóně. Zasloužili jsme si hrát lépe. Naštěstí jsme dali dost gólů, což nás zachránilo," přemítal po divokém zápase kouč United.

Jeho tým navýšil na čele Premier League náskok na konkurenční City před blížícím se derby na tři body. Kouč však přiznal, že během utkání byl ze zoufalé situace v defenzívě frustrovaný.

„Pokud chcete dělat takovéto chyby při bránění, čekají vás záchranářské práce každý týden. Je zázrak, že jsme s takovou defenzívou vyhráli. Ale jsem za to rád," dodal.

Rooney chválí charakter týmu

Autor dvou gólů Wayne Rooney věří, že za obratem zápasu stojí dobrý týmový charakter. „Abych byl upřímný, bylo to šílené, ale vydřeli jsme to tady. Bylo nám jasné, že v první půli jsme špatně bránili hlavně standardky, za což jsme zaplatili. Ale i když jsme dvakrát prohrávali, nepřestávali jsme věřit ve vítězství. Myslím, že jsme jako tým ukázali velký charakter," chválil mužstvo kanonýr United.

Reklama