Hlavní obsah

FOTO: Riu Ferdinandovi roztrhla obočí hozená mince! Pak ho naháněl nepříčetný fanoušek City

Oslavu vítězství nad městským rivalem Manchesterem City „zaplatil“ obránce United Rio Ferdinand krví. Z hlediště přilétla od frustrovaných domácích fanoušků mince, která hostujícímu hráči roztrhla obočí a způsobila krvácení. Manchester City se ihned po utkání postiženému hráči oficiálně omluvil. Policie i svaz nicméně zahájily vyšetřování incidentu, který následoval bezprostředně po brance Robina van Persieho.

Foto: Clint Hughes, ČTK/AP

Obránci Manchesteru United Riu Ferdinandovi roztrhla obočí mince hozená z hlediště.

Článek
Fotogalerie

Z ostudy příznivců City to ale nebylo vše. Na zraněného Ria Ferdinanda si chtěl ještě přímo na ploše vyšlápnout jiný fanoušek, jemuž cestu statečně přehradil domácí gólman Joe Hart.

„Je to velké zklamání, že po tak skvělém zápase, který byl reklamou na Premier League, budeme diskutovat především tohle téma. Budeme spolupracovat s kluby i příslušnými orgány, abychom identifikovali viníky. Samozřejmě podpoříme ta nejpřísnější opatření včetně doživotních zákazů vstupu na fotbal," informoval tiskový mluvčí anglické fotbalové asociace (FA).

K incidentu se rychle vyjádřil i domácí klub. „Manchester City chce vyjádřit upřímnou omluvu Riu Ferdinandovi. Klub bezvýhradně odsuzuje činy, které vedly k jeho zranění," stojí v oficiálním prohlášení.

Útoku mincemi byl při zahrávání rohového kopu vystaven například i Wayne Rooney, jenž naštěstí vyvázl, na rozdíl od svého spoluhráče, bez zranění.

Nemohla to být alespoň libra?

Zklamaný byl z celého incidentu i kouč vítězného mužstva Alex Ferguson. „Je hodně nešťastné, že fanoušci City házeli mince a vběhli na hřiště. Stejné věc se stala i na Chelsea, kde to ale bylo zastíněno jinými věcmi," mrzelo ho.

„Nezažil jsem moc dramatičtějších dnů, než byl tento. Bylo to velmi speciální, protože oni neprohráli doma skoro dva roky, oba týmy přitom bojují o čelo ligy. Zápas to byl každopádně fantastický," nenechal si kouč příliš kazit radost řáděním fanoušků.

Sám postižený Rio Ferdinand později okomentoval situaci s humorem. „Skvělý výsledek, tři body k tomu, jak sladké! Nemohu uvěřit, že mě trefili pouhým měďákem, nemohla to být alespoň librová mince," napsal obránce na Twitter.

„Jinak respekt k brankáři Hartovi, který mě uchránil před tím idiotem, co za mnou běžel. Miluji to škádlení mezi fanoušky, ale existuje hranice, za níž už to zachází příliš daleko. Zklidněte to," vyzval zraněný fotbalista.

Reklama

Související témata: